Motorsport o víkendu: V závodě 12 hodin Bathurst zvítězilo Audi

Motorsport o víkendu: V závodě 12 hodin Bathurst zvítězilo Audi

Triumf si připsala posádka Robin Frijns-Dries Vanthoor-Stuart Leonard.

Kromě Závodu šampionů, premiéry Formule E v Chile, předposledního podniku Toyota Racing Series v Taupu a závěrečné čtveřice závodů MRF Challenge Formule 2000 na okruhu Madras se během víkendu konaly také jiné neformulové motoristické podniky. Zde si můžete přečíst průběh těch nejzajímavějších.

Asian Le Mans Series-4 hodiny Sepang

V Sepangu vrcholila sezona Asian Le Mans Series 2017-2018. Před závodem stále nebylo o šampionech jednotlivých kategorií rozhodnuto. V kategorii LMP2 měla k titulu velmi blízko posádka stáje Jackieho Chana Thomas Laurent-Harrison Newey-Stephane Richelmi, která vedla šampionát o 18 bodů. O titul je ale stále teoreticky mohla připravit posádka stáje BBT Pipo Derani-Anthony Liu-Davide Rizzo.

V kategorii LMP3 byla situace ještě mnohem dramatičtější. Zde vedli Josh Burdon, Louis Prette a Neric Wei s 53 body. O pouhý jeden bod za nimi ale byli Patrick Byrne a Guy Cosmo. Z titulu se ovšem mohli radovat také celkově třetí jezdci týmu Viper Niza Racing(40 bodů) Dominic Ang a Douglas Khoo a Hanss Lin, který se nacházel na čtvrtém místě.

Rozhodnuto nebylo ani v kategorii GT. Zde vedli Chaz Mostert, Jesse Krohn a Jun San Chen s 69 body. Naději na titul měli také druhý Ollie Millroy a třetí Massimiliano Wisser s Weain Chenem. Wisser a Chen již měli jistý mistrovský titul ve třídě GT-Am.

V GT Cupu byla velmi blízko titulu posádka Graeme Dowsett-John Curran-Will Bamber, která měla na svém kontě 26 bodů a byla jedinou posádkou, která v rámci tohoto hodnocení bodovala.

první volný trénink

První volný trénink ovládla posádka stáje BBT Pipo Derani-Davide Rizzo-Anthony Liu. Velmi slušný čas zajela posádka stáje Eurasia Motorsport Nabil Jeffri-Jake Parsons-Marko Asmer a vedoucí posádka šampionátu Thomas Laurent-Harrison Newey-Stéphane Richelmi. Posádka slovenské stáje ARC Bratislava ve složení Miro Konopka a Konstantins Calko se umístili na páté pozici.

V kategorii LMP3 zajeli nejrychlejší čas celkově šestí Josh Burdon, Louis Prette a Nerick Wei z týmu KCMG. Druhou nejrychlejší posádkou této kategorie byla nejrychlejší trojice ze stáje Viper Niza Racing Nigel Moore, Douglas Khoo Koh Hui a Dominic Ang. Třetí skončili Patrick Byrne, Guy Cosmo a Gabriel Aubry z týmu Jackieho Chana.

Kategorii GT ovládla posádka Mitch Gilbert-Max Wiser-Weai Chen. Druhý čas zajela posádka Jun-San Chen-Markus Palttala-Jesse Krohn a třetí skončili Ollie Millroy, Bhurit Bhirombhakdi a Sarun Sereethoranakul. V kategorii GT Cup byla logicky nejrychlejší posádka Graeme Dowsett-John Curran-Will Bamber, která je v Sepangu znovu jediným účastníkem této kategorie.

druhý volný trénink

Ve druhém volném tréninku byli nejrychlejší vedoucí muži šampionátu Thomas Laurent, Harrison Newey a Stéphane Richelmi. Na druhém místě skončili vítězové prvního volného tréninku Pipo Derani, Davide Rizzo a Anthony Liu. Na třetím místě se umístila posádka Weiron Tan-Jazeman Jaafar-Afiq Ikhwan. Miro Konopka spolu s Konstantinsem Calkem zopakovali pátý nejrychlejší čas z prvního volného tréninku. V LMP3 byla opět nejrychlejší posádka Josh Burdon-Louis Prette-Neric Wei. Třída GT tentokrát patřila Jun-San Chenovi, Markusu Palttalovi a Jessemu Krohnovi.

kvalifikace

V kvalifikaci protypů vybojovala pole position posádka týmu Eurasia Motorsport Nabil Jeffri-Jake Parsons-Marko Asmer, která zajela čas 1:55,424. Posádka Pipo Derani-Davide Rizzo-Anthony Liu skončila na druhém místě a za vítěznou trojicí zaostala o 457 tisícin sekundy. Lídři šampionátu Thomas Laurent, Harrison Newey a Stéphane Richelmi se v boji o pořadí na startu umístili na třetím místě. V kategorii LMP3 zůstali i v kvalifikaci na čele Josh Burdon-Louis Prette-Neric Wei, kteří zajeli celkově pátý nejrychlejší čas. Posádka týmu ARC Bratislava Miro Konopka-Konstantins Calko bohužel nezajela žádný měřený čas a obsadila tak poslední jedenácté místo.

výsledky kvalifikace prototypů

pořadí posádka tým třída čas
1. Nabil Jeffri-Jake Parsons-Marko Asmer Eurasia Motorsport LMP2 1:55,424
2. Pipo Derani-Davide Rizzo-Anthony Liu BBT LMP2 1:55,881
3. Thomas Laurent-Stéphane Richelmi-Harrison Newey Jackie Chan DC Racing X JOTA LMP2 1:56,138
4. Weiron Tan-Jazeman Jaafar-Afiq Ikhwan Jackie Chan DC Racing X JOTA LMP2 1:56,644
5. Josh Burdon-Louis Prette-Neric Wei KCMG LMP3 1:58,552
6. Nigel Moore-Douglas Khoo Koh Hui-Dominic Ang Viper Niza Racing LMP3 1:59,176
7. Patrick Byrne-Guy Cosmo-Gabriel Aubry Jackie Chan DC Racing X JOTA LMP3 1:59,458
8. Hanss Lin-Shaun Thong Taiwan Beer GH Motorsport LMP3 2:00,406
9. Richard Bradley-William Lok-Philippe Descombes WIN Motorsport LMP3 2:00,544
10. Ate De Jong-John Graham-Dean Koutsoumidis Algarve Pro Racing LMP2 2:03,178
11. Miro Konopka-Konstantins Calko ARC Bratislava LMP2 bez času

Mezi vozy třídy GT zvítězila posádka Jun-San Chen-Markus Palttala-Jesse Krohn. Druhou pozici obsadili Mitch Gilbert,Max Wiser a Weian Chen. Třetí skončila posádka Ollie Millroy-Bhurit Bhirombhakdi-Sarun Sereethoranakul. Na posledním čtvrtém místě se umístila zcela jasně posádka Graeme Dowsett-John Curran-Will Bamber jedoucí v rámci GT Cupu.

výsledky kvalifikace GT vozů

pořadí posádka tým třída čas
1. Jun-San Chen-Markus Palttala-Jesse Krohn FIST-Team AAI GT 2:02,601
2. Mitch Gilbert-Max Wiser-Weian Chen TianShi Racing Team GT 2:02,829
3. Ollie Millroy-Bhurit Bhirombhakdi-Sarun Sereethoranakul FIST-Team AAI GT 2:03,466
4. Graeme Dowsett-John Curran-Will Bamber Team NZ GT Cup 2:14,665

závod

V posledním závodě sezony zvítězila posádska stáje Jackieho Chana Thomas Laurent-Harrison Newey-Stéphane Richelmi a zajistila si mistrovský titul. Francouzko-britsko-monacká trojice zvítězila ve třech ze čtyř závodů sezomy 2017-2018. Na druhém místě dokončili závod jejich největší konkurenti Pipo Derani, Davide Rizzo a Anthony Liu ze stáje BBT. Posádka týmu Eurasia Motorsport Nabil Jeffri-Jake Parsons-Marko Asmer nedokázala navázat na své kvalifikační vítězství a v cíli se musela spokojit se třetí pozicí. Na čtvrtém místě dokončili závod vítězové kategorie LMP3 Patrick Byrne-Guy Cosmo-Gabriel Aubry. Posádka ARC Bratislava Miro Konopka-Konstantins Calko dokončil závod po nevydařené kvalifikaci na šesté pozici. Pro vítězství v kategorii GT si dojela posádka Jun-San Chen-Markus Palttala-Jesse Krohn, která byla v celkovém pořadí klasifikována na osmém místě. Posádka Josh Burdon-Louis Pretton-Neric Wei, která po celý víkend dominovala třídě LMP3, bohužel cíl závodu nespatřila.

výsledky závodu 4 hodiny Sepang

pořadí posádka tým třída ztráta
1. Thomas Laurent-Stéphane Richelmi-Harrison Newey Jackie Chan DC Racing X JOTA LMP2  
2. Pipo Derani-Davide Rizzo-Anthony Liu BBT LMP2 +1:01,702
3. Nabil Jeffri-Jake Parsons-Marko Asmer Eurasia Motorsport LMP2 +1:06,193
4. Patrice Byrne-Guy Cosmo-Gabriel Aubry Jackie Chan DC Racing x JOTA LMP3 +4 kola
5. Hanss Lin-Shaun Thong Taiwan Beer GH Motorsport LMP3 +5 kol
6. Miro Konopka-Konstantins Calko ARC Bratislava LMP2 +5 kol
7. Richard Bradley-William Lok-Philippe Descombes WIN Motorsport LMP3 +6 kol
8. Jun-San Chen-Markus Palttala-Jesse Krohn FIST-Team AAI GT +7 kol
9. Weiron Tan-Jazeman Jaafar-Afiq Ikhwan Jackie Chan DC Racing X JOTA LMP2 +8 kol
10. Nigel Moore-Douglas Khoo Koh Hui-Dominic Ang Viper Niza Racing LMP3 +12 kol
11. Graeme Downsett-John Curran-Will Bamber Team NZ GT Cup +16 kol
12. Ollie Millroy-Bhurit Bhirombhakdi-Sarun Sereethoranakul FIST-Team AAI GT +25 kol
DNF Josh Burdon-Louis Pretton-Neric Wei KCMG LMP3 +5 kol
DNF Mitch Gilbert-Max Wisser-Weian Chen TianShi Racing Team GT +36 kol
DNF Ate De Jong-John Graham-Dean Koustoumidis Algarve Pro Racing LMP2 +103 kol

V konečném pořadí kategorie LMP2 tedy zvítězili Harrison Newey, Stephane Richelmi a a Thomas Laurent(95 bodů). Na druhé příčce končí posádka Anthony Liu-Davide Rizzo-Pipo Derani(70 bodů) a na třetí pozici se umístila posádka slovenského týmu ARC Bratislava Kostantins Calko-Miro Konopka(51 bodů).

Šampiony kategorie LMP3 se stali Američané Guy Cosmo a Patrick Byrne(77 bodů). Druhou pozici obsadila posádka Josh Burdon-Louis Prette-Neric Wei(54 bodů). Třetí skončil se stejným počtem bodů jako trojice na druhém místě Hanss Lin.

V kategorii GT se z titulu raduje posádka Jesse Krohn-Jun San Chei(95 bodů) před druhým Olliem Millroyem(78 bodů) a třetím Chazem Mostertem(69 bodů).

V kategorii GT Am si již před finále této sezony zajistili Massimiliano Wisser a Weian Chen(78 bodů). Na druhém místě skončil Peng Liu(52 bodů) a na třetím Alex Liu(26 bodů).

Ve třídě GT Cupu získali nejvíce bodů Graeme Dowsett s Willem Bamberem(52 bodů). Na druhé příčce se umístila dvojice Alif Hamdan a John Curran(26 bodů).¨Více posádek v této kategorii nebodovalo.

Intercontinental GT Challenge-12 hodin Bathurst

Čtyřhodinový závod série Asian Le Mans Series v Sepangu nebyl jediným vytrvalostním závodem, který se konal. Mimo asijského státu hostila vytrvalostní závod také Austrálie. U „protinožců“ se konal dvanáctihodinový závod v Bathurstu, který zahájil letošní sezonu šampionátu Intercontinental GT Challenge.

první volný trénink

V prvních tréninkových jízdách suverénně zvítězila posádka stáje Audi Sport Team WRT Robin Frijns-Stuart Leonard-Dries Vanthoor, která nadělila druhé posádce týmu YNA Autosport ve složení Scott McLaughlin, Fraser Ross, Andrew Watson a Alexander West více než jednu vteřinu. Celkovou třetí příčku obsadila posádka Ash Samadi-Dylan O´Keefe-Daniel Gaunt. Dobře se vedlo také Tomáši Engemu. Ten spolu se svými spolujezdci Lukem Youldenem a Yasserem Shaninem zajel šestý nejrychlejší čas. Kompletní výsledky prvního volného tréninku najdete zde.

druhý volný trénink

Druhý volný trénink patřil posádce stáje BMW M Power, kterou tvořili Augusto Farfus, Marco Wittmann a Chaz Mostert. Situace na čele byla tentokrát o mnoho těsnější. Druhá posádka Garth Tander-Kelvin Van Der Linde-Fredrick Vervisch totiž za posádkou bavorské automobilky zaostala pouze o jednu desetinu sekundy. Vůz značky BMW skončil také na třetím místě místě. To totiž obsadila posádka týmu Laser Plumbing and Electrical Timo Glock-Steven Richards-Philipp Eng. Vítězové prvního volného tréninku Robin Frijns, Dries Vanthoor a Stuart Leonard tentokrát obsadili šesté místo. Hned o jedno místo za nimi se umístila posádka Tomáš Enge-Luke Youlden-Yasser Shahin. Celé výsledky druhého volného tréninku si můžete prohlédnout tady.

třetí volný trénink

Posádka Augusto Farfus-Marco Wittman-Chaz Mostert ve třetím volném tréninku navázala na svůj výkon ze druhých tréninkových jízd a znovu zvítězila. Za touto trojicí se umístily dva vozy Valvoline/Jamecpem. Druhý čas zajeli Garth Tander spolu s Kelvinem Van Der Lindem a na třetím místě skončilo německé trio Markus Winkelhock, Christopher Haase a Christopher Mies. Tomáš Enge se ve třetí části volných tréninků neobjevil. Jeho australští týmoví kolegové Luke Youlden a Yasser Shanin obsadili sedmnáctou pozici. Kompletní výsledky třetího volného tréninku si můžete přečíst na tomto odkazu.

čtvrtý volný trénink

Páteční program zakončil nejrychlejším časem tým Valvoline/Jamecpem. Vítězi tréninku se stali Garth Tander a Fredrick Vervisch. Vítězná posádka z druhého a třetího volného tréninku tentokrát obsadila druhé místo se ztrátou dvou desetin sekundy. Ve voze se tentokrát střídali pouze Chaz Mostert a Marco Wittmann. Třetí čas stejně jako ve třetím volném tréninku zajela posádka Markus Winkelhock-Christopher Haase-Christopher Mies. Posádka stáje The Bend Motorsport Park Yasser Shahin-Tomáš Enge se umístila na osmé příčce. Celé výsledky čtvrtého volného tréninku najdete zde.

pátý volný trénink

 Tým Vavoline/Jamecpem zahájil sobotu tak, jak ukončil pátek. V pátém volném tréninku se znovu vozy stáje umístily na prvních dvou místech. Nejrychlejší tentokrát byla posádka Christopher Haase-Markus Winkelhock. Vítězná posádka ze čtvrtého volného tréninku, v jejímž voze se nyní střídali Garth Tander a Kelvin Van Der Linde, zajela druhý čas. Třetí pozici obsadili Augusto Farfus s Marcem Wittmannem. Posádka Luke Youlden-Yasser Shanin-Tomáš Enge se v prvních sobotních tréninkových jízdách umístila na sedmnácté příčce. Zde najdete kompletní výsledky pátého volného tréninku.

kvalifikace

Souboj o postavení na startovním roštu se skládal ze dvou kvalifikačních částí a z tzv. Top 10 Shootout. První části se zúčastnilo kompletní devětačtyřicetičlenné startovní pole, do druhé části kvalifikace postoupila nejrychlejší šestadvacítka a v Top 10 Shootout si to rozdalo nejrychlejších deset posádek druhé části kvalifikace.

První kvalifikaci vyhrála posádka stáje YNA Autosport Scott McLaughlin-Andrew Watson. Na druhé pozici skončili Kelvin Van Der Linde s Fredrickem Vervischem a třetí pozici obsadila posádka Roger Lago-David Russell-Steven Owen. Vítězové posledního volného tréninku Markus Winkelhock, Christopher Haase a Christopher Mies se tentokrát museli spokojit až s dvanáctou pozicí. Ve voze číslo 777 stáje The Bend Motorsport Park v první kvalifikaci nastoupil pouze Luke Youlden. Australan zajel třináctý nejrychlejší čas. Kompletní výsledky první kvalifikace vypadaly takto.

Ve druhé kvalifikaci zvítězil Kelvin Van Der Linde, který byl jediným reprezentantem vozu číslo 22 stáje Valvoline/Jamecpem. Druhý čas zajel Chaz Mostert ze stájem BMW M Power a vítězná posádka týmu YNA Autosport z první kvalifikace skončila na třetí pozici. Stáj nasadila do druhé kvalifikace pouze Scotta McLaughlina. Ve voze stáje The Bend Motorsport Park nastoupil opět Luke Youlden a obsadil osmé místo, díky kterému posunul posádku, kterou tvořil také Tomáš Enge, do Top 10 Shootout. Kompletní výsledky druhé kvalifikace si můžete prohlédnout zde.

V závěrečných bojích o pole position se nejvíce zadařilo týmu BMW M Power. Pro německou automobilku získal nejvýhodnější startovní pozici Chaz Mostert díky času 2:03,9340. Hned za ním skončili vozy stáje Valvoline/Jamecpem. Druhý čas zajel Kelvin Van Der Linde a třetí Christopher Haase. Znovu se zadařilo stáji The Bend Motorsport Park. Luke Youlden totiž pro posádku, v níž najdeme také jediného českého zástupce Tomáše Engeho, vybojoval čtvrtou příčku. Jaké bylo umístění od páté pozice dále se můžete podívat na tomto odkazu.

závod

Do cíle sedmnáctého ročníku dvanáctihodinového závodu v Bathurstu dojela do cíle jako první posádka stáje Audi Sport Team WRT Robin Frijns-Stuart Leonard-Dries Vanthoor. Vůz automobilky z Ingolstadtu zvítězil v tomto závodě opět po šesti letech. Vůz Audi zde zvítězil naposledy roku 2012, kdy se z triumfu radovalo trio Christer Jöns, Christopher Mies a Darryl O´Young. Na druhém místě se umístila posádka stáje SunEnergy1 Racing, kterou tvořili Kenny Habul, Tristan Vautier, Raffaele Marciello a legenda V8 Supercars Jamie Whincup, který v loňském roce spolu s Tonim Vilanderem a Craigem Lowndesem zde v Bathurstu zvítězil. Na stupně vítězů vystoupila také posádka týmu Black Swan Racing ve složení Jeroen Bleekemolen, Tim Pappas, Luca Stolz a Marc Lieb. V první desítce se umístily také dvě posádky skládající se z bývalých pilotů Formule 1. Na osmém místě byla klasifikována posádka stáje Haemokinisis/Trofeo Estate ve složení Ivan Capelli, Jim Manolinos, Ryan Miller a Dean Canto. Jako devátí dokončili závod Steven Richards, Timo Glock a Philipp Eng z týmu Laser Plumbing and Electrical. Cíl závodu nespatřila velká spousta favorizovaných posádek. Do cíle nedojeli vítězové kvalifikace Marco Wittmann, Augusto Farfus a Chaz Mostert, dále posádka stáje Valvoline/Jamecpem Markus Winkelhock-Christopher Haase-Christopher Mies a také posádka stáje YNA Autosport, kterou utvořili Come Ledogar, Shane Van Gisbergen a také jeden z loňských vítězů Craig Lowndes. Do cíle závodu bohužel nedojela ani posádka stáje The Bend Motorsport Park Luke Youlden-Yasser Shanin-Tomáš Enge. Kompletní výsledky závodu najdete zde.

Po úvodním závodě sezony vede šampionát posádka Robin Frijns-Dries Vanthoor-Stuart Leonard(25 bodů) před celkově druhou posádkou Tristan Vautier-Kenny Habul-Jamie Whincup-Raffaele Marciello(18 bodů) a před třetími Timem Papasem, Jeroenem Bleekemolenem, Marcem Liebem a Lucou Stolzem(15 bodů). Kompletní průběžné pořadí šampionátu najdete zde. Šampionát bude pokračovat až během posledního červencového víkendu, kdy se uskuteční závod 24 hodin Spa-Francorchmps.

AMA Supercross-Oakland

Na své si o víkendu nepřišli pouze fanoušci formulových a automobilových závodů, ale také přiznivci motokrosu. V Oaklandu se totiž konal pátý podnik letošní sezony amerického šampionátu AMA Supercross.

450SX

kvalifikace

Kvalifikační boje byly rozděleny do dvou částí, přičemž každá z částí byla segmentována do tří skupin. Skupinu A ovládl v první kvalifikaci Cole Seely před druhým Joshem Grantem a třetím Marvinem Musquinem. Vedoucí muž šampionátu Jason Anderson skončil na desáté pozici. Ostatní výsledky skupiny A najdete zde.

Ve skupině B byl nejrychlejší Jake Weimer. Na druhé pozici skončil Benny Bloss a na třetím Adam Enticknap. Jak se umístili ostatní závodníci se můžete podívat tady. Ve skupině C zvítězil Connor Pearson. Druhý nejrychlejší čas si připsal Brice Klippel a třetí Colton Aeck. Kompletní výsledky skupiny C najdete zde.

Druhou část kvalifikace zahájil nejlépe Justin Barcia. Ten zvítězil ve skupině A. Druhou pozici obsadil Marvin Masquin a na třetím místě se umístil Jason Anderson. Cole Seely, který byl v rámci skupiny nejrychlejší v prvních kvalifikačních jízdách, zajel tentokrát čtvrtý nejrychlejší čas.Kompletní výsledky skupiny A najdete zde. Skupina B patřila Bennymu Blossovi. Na druhé příčce se umístil vítěz skupiny B z první kvalifikace Jake Weimer a na třetím místě skončil Henry Miller. Ostatní výsledky skupiny B najdete na tomto odkazu. Ve skupině C se na čele výsledkové listiny udržel Connor Pearson. Druhou příčku obsadil Colton Aeck a třetí Josh Greco. Na kompletní výsledky skupiny C ve druhé časti kvalifikace se můžete podívat tady.

Celkovým vítězem kvalifikace se stal Justin Barcia, jenž zajel čas 51,798. Na druhé příčce se umístil Marvin Musquin a na třetím Jason Anderson. Kompletní kombinované výsledky kvalifikace najdete na tomto odkazu.

1.jízda

V první jízdě zvítězil Cole Seely. Jako druhý dojel do cíle Eli Tomac a na třetím místě skončil Marvin Musquin. Kompletní pořadí první jízdy si můžete prohlédnout zde.

2.jízda

Ve druhé jízdě se dočkal vítězství Justin Barcia. Na druhém místě se umístil Cooper Webb a jako třetí projel cílem Weston Peick. Vedoucí muž šampionátu Jason Anderson se umístil ve druhé jízdě na páté pozici. Jakou podobu mělo pořadí od čtvrté příčky dále se můžete podívat zde.

LCQ

V LCQ(Last Chance Qualifier) se závodníci poprali o poslední čtyři místa, která stále zůstávala volná pro hlavní závod. Vítězem LCQ se stal Chad Reed. Na druhé pozici dojel do cíle Malcolm Stewart. Třetí příčku obsadil Ben LaMay. Posledním, kdo se kvalifikoval do hlavního závodu, byl Kyle Cunningham, který se umístil jako čtvrtý. Celé výsledky LCQ si můžete prohlédnout tady.

hlavní závod

V hlavním závodě si pro vítězství dojel Jason Anderson, čímž zvýšil své vedení v šampionátu. Se ztrátou pouhých osmi desetin sekundy projel cílem jako druhý Ken Roczen. Poslední pódiové místo zaujal Blake Baggett, který dokončil závod jako třetí. Zajímají-li vás kompletní výsledky hlavního závodu, najdete je zde.

Po pátém závodě letošní sezony zůstal v čele šampionátu Jason Anderson(115 bodů). Druhá pozice patří Kenu Roczenovi(100 bodů) a třetí Justinu Barciovi(98 bodů).

250SX

kvalifikace

V kategorii 250SX začal nejlépe Adam Cianciarulo, který zajel čas 51,679 a vyhrál skupinu A. Na druhé pozici skončil Christian Craig a třetí pozici obsadil Chase Sexton. Vedoucí muž šampionátu Aaron Plesinger zajel sedmý nejrychlejší čas. Celé výsledky skupiny A si můžete prohlédnout zde.

Skupinu B opanoval Michael Leib. Na druhé příčce skončil Carlen Gardner. Na třetím místě se umístil Robbie Wageman. Kompletní výsledky skupiny B najdete tady.

Ve skupině C byl nejrychlejší Jess Pettis. Druhý čas zajel Gage Schehr a třetí Dalton Oxborrow. Kompletní výsledky skupiny C najdete na tomto odkazu.

Ve druhé kvalifikační jízdě zvítězil ve skupině A opět Adam Cianciarulo před druhým Shanem McElrathem a třetím Christianem Craigem. Aaron Plessinger znovu skončil na sedmém místě. Kompletní výsledky skupiny A ve druhé kvalifikační jízdě najdete zde.

Na čele nedošlo ke změně ani ve skupině B. Tu totiž znovu ovládl Michael Lieb. Na druhé pozici se umístil Blake Lilly a třetí nejrychlejší čas zajel Chase Marquier. Na pořadí od čtvrté pozice dále se můžete podívat zde.

Vítěz první části kvalifikace se na čele udržel také v případě skupiny C. V té znovu zvítězil Jess Pettis. Na druhém místě se umístil Gage Schehr, který „stříbrnou“ příčku obsadil i v první kvalifikaci. Třetí čas zajel Deegan Vonlossberg. Kompletí výsledky skupiny C ve druhé části kvalifikace si můžete přečíst tady.

Nejrychlejší čas všech dvou kvalifikačních částí zajel Adam Cianciarulo. Jeho čas měl hodnotu 51,551. Druhou pozici obsadil Shane McElrath a třetí Christian Craig. Vedoucí muž šampionátu Aaron Plessinger se umístil na sedmé příčce. Kompletní výsledky kvalifikace najdete zde.

1.jízda

V první jízdě si pro vítězství dojel Shane McElrath. První trojici doplnili Joey Savatgy, který obsadil druhou příčku a Chase Sexton, který dokončil jízdu na třetím místě. Ostatní výsledky si můžete prohlédnout tady.

2.jízda

Ve druhé jízdě triumfoval Aaron Plessinger, který tak na sebe po nevýrazných kvalifikačních výkonech ve druhé jízdě pořádně upozornil. Za ním dojel na druhém místě nejrychlejší muž kvalifikace Adam Cianciarulo, který za Plessingerem zaostal o něco málo přes jednu vteřinu. Třetí příčku obsadil Christian Craig. Kompletní výsledky druhé jízdy najdete zde.

LCQ

V LCQ se nejépe dařilo Mitchellu Harrisonovi, který zvítězil. Krom Harrisona si vyjeli postup do hlavního závodu také druhý Justin Starling, třetí Julio Zambrano a čtvrtý Chase Marquier. Maáte-li zájem o kompletní výsledky LCQ, najdete je zde.

hlavní závod

V hlavním závodě si pro vítězství dojel vedoucí muž šampionátu Aaron Plessinger. Druhou pozici obsadil Joey Savatgy. Rozestup mezi vítězným Plessingerem a Savatgym činil 1,867 tisícin sekundy. Na bronzový stupínek v cíli vystoupal Justin Hill. Vítěz kvalifikace Adam Cianciarulo si bohužel v hlavním závodě vybral slabší chvilku a umístil se na sedmé pozici. Máte-li zájem o kompletní výsledky hlavního závodu, klikněte zde.

V šampionátu i po pátém závodě sezony vede Aaron Plessinger(118 bodů), který si po triumfu svou první příčku upevnil. Druhá příčka patří Joeymu Savatgymu(110 bodů) a na třetím místě se nachází Shane McElrath(99 bodů). Chcete-li vidět kompletní průběžné pořadí, klikněte sem.

Sezona AMA Supercross pokračuje již tento víkend, kdy se bude závodit v San Diegu.

 

 

 

Sdílejte na:
Zavřít