Seznamte se s redakcí, která pro vás bude psát po celou sezonu!

Seznamte se s redakcí, která pro vás bude psát po celou sezonu!

Stejně jako Formule 1 i naše redakce přes zimní pauzu doznala mnoha změn. Dovolujeme si vám tedy představit kompletní složení redakce, která pro vás v nadcházející sezoně bude zajišťovat každodenní zpravodajství.

Majitel SvětFormule.cz a SvetFormuly.sk

Josef Viták
Web vznikl z jeho vášně pro závodění vozů Formule 1, která vznikla už dobré čtyři dekády zpět v čase. S nástupem internetu chtěl svou vášeň ještě posunout na další úroveň a na začátku nového tisíciletí vznikl základ pro dnešní SvětFormule.cz. V současnosti už se zaměřuje spíše na organizační a technickou stránku našeho fungování. Pracovně se věnuje vytváření spotů pro televizní společnosti ve firmě FORTV s.r.o.

Tým SvětFormule.cz

Tadeáš Zíka, šéfredaktor
Užívám si všechny druhy závodů a Formuli 1 nejvíce. I proto se nenechávám odradit novým logem, halo, tichými motory ani únikovými zónami. Krom koukání na to, jak jezdí divná vozítka se směšným obsahem motoru 360km/h, studuji Právnickou fakultu UK, pracuji v advokátní kanceláři, pomáhám organizovat vzdělávací projekt pro 300 středoškoláků a občas se i vyspím.

Barbora Goldmannová, redaktorka a fotografka
Formuli 1 sleduji od mala, ale veškerou pozornost jsem ji začala věnovat až v roce 2009. Od té doby ji sleduji pravidelně. V roce 2012 jsem začala o královně motorismu psát na svůj blog a paralelně s tím jsem založila na Facebooku stránku F1World. O rok později jsem dostala nabídku psát pro web F1-live.eu, kde jsem přispívala několik let. Poté jsem psala pár měsíců pro slovenský web F1.sk. A od května 2016 jsem se stala členkou SvětFormule.cz. Kromě F1 se věnuji německému šampionátu cestovních vozů DTM (DTMNews.cz) a Formuli E. Na závody Formule E a DTM jezdím coby fotograf. 

Michaela Fendrychová, redaktorka
Vystudovala jsem „Světové dějiny 20. století“ na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kde jsem mohla spojit svou lásku k Formuli 1 s láskou k dějinám, a věnovat svou bakalářskou a diplomovou práci fenoménu Formule 1. Mými favority jsou Lewis Hamilton a McLaren, z neaktivních závodníků je můj oblíbenec Stirling Moss či James Hunt. Charakterizovala bych se jako velmi přátelskou, komunikativní, sebevědomou, ale také tvrdohlavou, drzou holku, co je pro každou legraci.

Jan Dohnal, redaktor
Formuli 1 sleduji od roku 2014. Postupně jsem se začal zajímat i o jiné série (Formule E, IndyCar, DTM,…). Ročně aktivně sleduji sedm sérií, ani v jedné sérii však nemám žádného oblíbence. Jediné, co si přeji, aby byl celý šampionát zajímavý. V redakci jsem od května loňského roku.

Dušan Bouzek, redaktor
Osmnáctiletý milovník Formule 1, které propadl při sledování Velké ceny Bahrajnu 2006, a motorsportu vůbec. Kromě královny motorsportu sleduje také spoustu jiných motoristických, nejen formulových šampionátů. Motorsport ovšem není jeho jedinou zálibou. Mezi jeho další koníčky patří například poezie, je také vášnivým čtenářem a sportovcem. Účastní se, byť ne příliš úspěšně, běžeckých závodů krajské úrovně.

Petr Čermák, redaktor
Jmenuji se Petr Čermák a jsem student střední průmyslové školy v Teplicích. Motorsport, ale především F1, je od dětství mou největší vášní. Již deset let fandím Sebastianu Vettelovi. Kromě F1 sleduji také MotoGP, IndyCar a vytrvalostní závody WEC. Právě IndyCar se v posledních letech stává mou nejoblíbenější závodní sérií. Jako fanda motorsportu jsem velký nadšenec do aut a motorek. Mimo to ale také rád čtu, mým nejoblíbenějším autorem je Stephen King, a zajímám se o historii, zejména novověkou.

Jan Fridrich, redaktor
Jmenuji se Jan Fridrich, mám 19 let. Jsem student střední průmyslové školy. Od malička se zajímám o Formuli 1. Jsem vášnivý fanoušek týmu Ferrari. Můj nejoblíbenější pilot je Michael Schumacher, z aktivních pilotů jsou to samozřejmě jezdci Ferrari, Daniel Ricciardo a doufám, že budoucí hvězda Formule 1 Charles Leclerc.

Pavel Fabry, redaktor
Jakožto nadšenec do automobilových závodů jsem v roce 2009 dostal šanci stát se profesionálním komentátorem okruhového motorsportu. Dvě léta jsem působil na stanici Sport 5, než jsem v roce 2011 přijal atraktivní nabídku podílet se na přenosech formule 1, které v tehdejší době vysílala TV Nova. Královně motorsportu se věnuji dodnes, i po jejím přesunu na programy Sport 1 a Sport 2, jsem překladatelem a dabérem příspěvků pro Studio F1.

Stanislav Kolman, redaktor
Před více než deseti lety jsem s psaním o F1 začínal na malém vlastním blogu. O pár let později jsem dostal příležitost a stal se součástí Světa Formule (tehdy ještě pod jiným názvem a designem). Po boku tohoto webu jsem úspěšně odmaturoval, stal se absolventem Akademie žurnalistiky a nových médií a konečně členem redakčního týmu automobilových stránek Auto.cz a časopisu Auto Tip. Dnes už se na obsahu Světa Formule podílím spíše spontánně, ale na sledování královny motorismu jsem stále nezanevřel.

Aleš Mrázek, redaktor
Formule 1 mě fascinovala už od malička. Svůj první závod jsem viděl na konci devadesátých let v dobách přenosů na TV Prima, kdy spolu sváděli souboj Mika Häkkinen s Michaelem Schumacherem. Od té doby sleduji závody F1, zajímám se o dění kolem ní a v posledních letech o ní také píši. Srdcem mám asi nejblíže k týmu Ferrari, ale úplně nejraději mám napínavé závody mezi jezdci několika týmů do poslední zatáčky okruhu.

Tým SvetFormuly.sk

Anton Krajčoviech, šéfredaktor
Nadšenec Formuly 1 a jej histórie od malička. Do VC Maďarska 2017 oddaný fanúšik Ferrari, odvtedy oddadaný fanúšik spravodlivosti v športe. Prvý slovenský člen redakcie a momentálne najdlhšie pôsobiaci redaktor. Má rád slovenský šláger a Moldavsko.

Jaroslav Drgoňa, redaktor
Študent chémie, ktorý sleduje F1 už od detstva a je veľkým fanúšikom Ferrari. Medzi najväčšie záujmy okrem F1 patria aj ostatné športy, najmä lyžovanie a ďalej tiež hudba či cestovanie.

Rasťo Macko, redaktor
Mám rád Formulu E, Formulu 1, IndyCar, WTCC a TCR (resp. WTCR) a z ostatných športov ešte lyžiarske športy a hokej. Pre Formulu E spravujem oficiálnu slovenskú facebook fan stránku ako dobrovoľník. Počúvam heavy metal a rock. Študujem chémiu a plánujem sa stať chemikom, ale ešte konkrétnejšie neviem. Som z východného Slovenska. Ovládam plynulo angličtinu a ruštinu. Chcem ísť žiť na Island, do Nórska alebo do Kanady.

Sdílejte na:
Zavřít