Motor Ferrari údajně překročil hranici 1000 koní

Motor Ferrari údajně překročil hranici 1000 koní

Zároveň prý výrazně zredukoval hmotnost pohonné jednotky a může tak letos být pro Mercedes ještě nebezpečnějším soupeřem.

Mercedes si v nové éře hybridních pohonných jednotek, jež do formule 1 přišla v roce 2014, užíval výraznou výkonnostní převahu nad svoji konkurencí, která v rámci svázaných pravidel doháněla svoji ztrátu jen velmi obtížně. Sezóna 2017 byla první, ve které stáj z Brackley musela odolávat stabilnímu tlaku Ferrari a Red Bullu.

Silnou zbraní německé značky byla nadále pohonná jednotka, která poskytovala výkon o 15 koní vyšší než u Ferrari, zdá se však, že pro letošní rok zaznamenali Italové výrazný pokrok.

Leo Turrini, novinář s blízkými vazbami na Ferrari, nyní na svém blogu Quotidiano tvrdí, že stáj z Maranella „uspěla ve své snaze zeštíhlit svou pohonnou jednotku“. Dále pokračuje: „Největší výhodou pro Mercedes bylo, že měli celou jednotku kompaktněji poskládanou, ale Ferrari se podařilo výrazně zredukovat hmotnost svého nového vozu. Hranice 1000 koní se na testovací stolici již podařilo dosáhnout.

Po stránce aerodynamiky čísla ukazují, že byl zaznamenán důležitý pokrok, ale přesný význam těchto čísel bude zřejmý až v Barceloně během prvních testů,“ uzavřel Turrini.

Sdílejte na:
Zavřít