Robert Kubica si zaslouží další šanci ve Formuli 1, říká Pirelli

Robert Kubica si zaslouží další šanci ve Formuli 1, říká Pirelli

Robert Kubica si zaslouží další šanci na předvedení svého potenciálu ve Formuli 1, říká závodní manažer Pirelli Mario Isola.

Polský pilot se zúčastnil testu pneumatik pro Pirelli po GP Abu Dhabi ve voze Williams. Britský tým zároveň vyhodnotil, jestli Robert Kubica má šanci se vrátit do koloběhu F1. Bylo by to poprvé od doby, kdy utrpěl zranění ruky při rally v roce 2011.

Očekává se, že Williams oznámí ruského pilota Sergeye Sirotkina (bývalý rezervní jezdec Renaultu), který zazářil v testech po GP Abu Dhabi. Zároveň má značnou podporu ruské banky SMP. 

Podle závodního manažera Pirelli Maria Isola potřebuje Robert Kubica více času na adaptaci současných pneumatik, se kterými polský pilot dříve nejezdil a měl by dostat další šanci na to, aby zjistil, jakou má šanci na svůj návrat.

„Jde o to, že už dlouho nejezdil a potřebuje nějaký čas, aby se mohl přizpůsobit“ řekl Mario Isola. 

„Jsem upřímně přesvědčen, že udělal dobrou práci. Rozhodnutí přijmout jednoho nebo druhého pilota je docela jiný příběh. Nekritizuji rozhodnutí. Jenom říkám, že si podle mě zaslouží příležitost, aby nám znovu ukázat svůj potenciál.“

 „Musel se naučit řídit tyto auta. Taky se jednalo, že odjel půl testovacího dne, takže naučit se, jak řídit tento monopost není, tak snadné. Zvažme také, že mluvíme o vozu z roku 2017, který se výrazně lišil od vozu z roku 2011 nebo 2016, takže to bylo jiné auto s mnohem lepší výkonností.“ 

„Není to mladý pilot, ale určitě potřebuje nějaký čas na to, aby se přizpůsobil nové situaci. Pro mě to celkově znamenalo, že jeho výkon byl víc než dobrý.“

Kubica testoval pro Renault a Williams, kde měl speciálně upravený volant, ale jinak trvá na tom, že nemá žádné fyzické omezení pro řízení. Toto tvrzení podporuje Mario Isola. 

„Nevěřím, že má nějaká omezení. Dokázal řídit auto jako ostatní piloti a neviděl jsem žádné omezení“ dodal Mario Isola.

 

Sdílejte na:
Zavřít