IndyCar: Patrick ani Montoya nebudou v Indy závodit za SPM

IndyCar: Patrick ani Montoya nebudou v Indy závodit za SPM

Spolumajitel americké stáje Schmidt Peterson Motorsports Sam Schmidt se nechal slyšet, že jeho tým neplánuje do závodu na 500 mil v Indianapolis nasadit ve třetím voze ani Danicu Patrick, ani Juana Pabla Montoyu. I přesto má tým v plánu nasadit extra vůz.

SPM podepsalo dohodu s Tristanem Gommendym a šéfem bývalého týmu Larrousse v F1 Didierem Calmelsem. Smlouva měla platit od začátku sezóny 2018, ale nakonec k ní nedojde.

I přesto hodlá SPM nasadit kromě dvou vozů, ve kterých odjezdí celou sezónu James Hinchcliffe a Robert Wickens, také třetí auto, které se ukáže minimálně v legendárním Indianapolis.

„Stále máme v plánu nasadit třetí vůz,“ oznámil Schmidt v rozhovoru pro Motorsport.com. „Byl to nešťastný sled událostí, který nakonec vedl k rozpadu dohody s Gommendym. I přesto máme v plánu nasadit v Indy třetí auto.“

V několika předchozích týdnech se na internetu objevovaly spekulace, které začaly třetí místo v týmu přiřazovat dvojnásobnému vítězi v Indy 500, Juanu Pablu Montoyovi. Ten je stále součástí týmu Penske, ale po jeho přesunu do šampionátu IMSA WeatherTech SportsCar nebyla velká naděje, že by se mu podařilo zajistit si pátou sedačku u týmu pro 102. ročník v Indianapolis.

Sam Schmidt ovšem oznámil, že dohoda s Montoyou nepřipadá v úvahu, a to i přes ochotu Rogera Penskeho, který by bývalému sedminásobnému vítězi Grand Prix ve Formuli 1 nestál v cestě během jednání s jiným týmem o závodní sedačce pro závod v Indy.

„Mně bylo řečeno, že by Roger (Penske) Montoyovi start u jiného týmu nedovolil,“ řekl Schmidt.

V paddocku se také začalo skloňovat jméno Danica Patrick, která se rozhodla v Indianapolis příští rok ukončit aktivní závodní kariéru. I ji Schmidt vyřadil ze hry poté co pronesl, že by její účast za jeho tým působila jako „zbytečné rozptýlení“.

Samotná Danica Patrick se nechala slyšet, že hledání sedačky pro její závodnickou derniéru trvá déle, než se očekávalo.

„Nebyli jsme s ní nijak v kontaktu. Vím, že mluvila s několika jinými týmy, ale s námi ne,“ oznámil spolumajitel stáje SPM. „Vyhodnotili jsme tuto možnost jako rozptýlení, protože by to byl její poslední závod a nadělaly by se kolem toho zbytečné fanfáry.“

„Takže rozhodně není na našem seznamu. Myslím si ale, že odvede skvělou práci a že se nejen připomene, ale také všem dokáže, co v ní doopravdy je.“

Legendární závod na oválu v Indianapolis se již tradičně jezdí ve stejný víkend jako GP Monaka, tudíž poslední květnový víkend. Letos to vychází na 27. května.

Sdílejte na:
Zavřít