Na závěr testů byli v Daytoně nejrychlejší Taylor, Van Der Zande a Hunter-Reay

Na závěr testů byli v Daytoně nejrychlejší Taylor, Van Der Zande a Hunter-Reay

Posádka týmu Konica Minolta Cadillac DPi-V.R zaznamenala čas 1:36,757.

V závěrečném sedmém volném tréninku skončila na první pozici posádka Renger Van Der Zande-Jordan Taylor-Ryan Hunter-Reay. Druhý čas zajeli vítězové úvodní kvalifikace Felipe Nasr, Stuart Middleton, Eric Curran a Mike Conway, kteří byli o 357 tisícin pomalejší než vítězná trojice. V sedmých tréninkových jízdách se rovněž zadařilo stáji Jackie Chan DCR Jota, jejíž posádka ve složení Antonio Felix Da Costa, Ferdinand Habsburg, Alex Brundle a Ho-Pin Tung zaznamenala velmi slušný třetí čas. Jejich týmoví kolegové Lance Stroll, Felix Rosenqvist, Robin Frijns a Daniel Juncadella rovněž pronikli do první desítky, když obsadili šestou pozici. Zbylé dva vozy Cadillac se tentokrát v porovnání s předcházejícími tréninky umístily nezvykle vzadu. Posádka stáje Mustang Sampling Racing Joao Barbosa-Filipe Albuquerque-Christian Fittipaldi skončila osmá a vítězové šestého volného tréninku Matt McMurry, Tristan Vautier a Eddie Cheever III se tentokrát umístili dokonce až na sedmnácté pozici. Tomuto výkonu ovšem nejspíše nemůžeme přikládat příliš velký význam, neboť poslední volný trénink se uskutečnil až po první kvalifikaci a spousta posádek se již nesoustředila na zajetí nejrychlejších kol. Posádce týmu United Autosports Fernando Alonso-Lando Norris-Phil Hanson patřilo na konci tréninku jedenácté místo.

Kategorie GTLM tentokrát patřila posádkám stáje Porsche GT Team. Nejrychlejší čas zajeli Laurens Vanthoor, Earl Bamber a Gianmaria Bruni, jejich týmoví kolegové Frédéric Makowiecki, Patrick Pilet a Nick Tandy skončili druzí. Do nejlepší trojice se na závěr testů dostala také posádka týmu Corvette Racing Jan Magnussen-Antonio Garcia-Mike Rockenfeller, která obsadila bronzovou příčku. Během sedmého tréninku ovšem již nezasáhly vozy stáje Ford Chip Ganassi, které zůstaly v garáži.

Třída GTD tentokrát patřila posádce GRT Grasser Racing Teamu Christian Engelhart-Christoph Lenz-Louis Machiels-Ezequiel Pérez Companc-Max Van Splunteren. Na druhém místě skončila posádka týmu Michael Shank Racing Katherine Legge-Álvaro Parente-Trent Hindman-A.J. Allmendinger a na třetím druhá posádka GRT Grasser Racing Teamu Mirko Bortolotti-Rolf Ineichen-Rik Breukers-Franck Perera.

Kompletní výsledky sedmého volného tréninku najdete zde.

Program podniku bude pokračovat ve čtvrtek 25. ledna, kdy se uskuteční osmý volný trénink(15:20), devátý volný trénink(19:40), od 21:55 dojde na druhé kvalifikační jízdy, které již budou rozhodovat o pořadí na startu závodu a čtvrteční program zakončí volný trénink číslo deset v 0:30. V pátek 26. ledna čeká jezdce pouze jedenáctý volný trénink a to v 15:40. V sobotu 27. ledna ve 20:40 odstartuje již samotný závod.

 

Sdílejte na:
Zavřít