V šestém volném tréninku byla nejrychlejší stáj Spirit of Daytona Racing

V šestém volném tréninku byla nejrychlejší stáj Spirit of Daytona Racing

V šestém volném tréninku byli nejrychlejší Matt McMurry, Tristan Vautier a Eddie Cheever III.

I v šestých tréninkových jízdách zvítězil vůz Cadillac. Poprvé během tohoto víkendu zvítězila posádka stáje Spirit of Daytona Racing Matt McMurry-Tristan Vautier-Eddie Cheever III. Opět byl ovšem překonán nejtěsnější rozdíl víkendu. V tomto případě totiž dělilo vítěznou posádku a druhou nejrychlejší posádku Joao Barbosa-Filipe Albuquerque-Christian Fittipaldi pouhých 30 tisícin sekundy! Třetí pozici obsadili Jordan Taylor, Renger Van Der Zande a Ryan Hunter-Reay. V šestém tréninku  o sobě konečně dal trochu vědět tým Rogera Penskeho. Jeho posádka Helio Castroneves-Graham Rahal-Ricky Taylor totiž zajela čtvrtý čas a byla tak nejrychlejší z posádek nezávodících s vozem Cadillac a porazili také vítěze předchozích dvou volných tréninků Felipeho Nasra, Stuarta Middletona, Erica Currana a Mikea Conwaye, kteří tentokrát skončili pátí. Druhá posádka stáje Acura Team Penske Juan Pablo Montoya-Simon Pagenaud-Dane Cameron obsadila šesté místo. Co se týče souboje dvojice aktivních pilotů Formule 1 Fernanda Alonsa a Lance Strolla, i v tomto případě byl rychlejší Kanaďan. Zatímco posádka složená kromě Lance Strolla také z Felixe Rosenqvista, Daniela Juncadelly a Robina Frijnse obsadila deváté místo, Fernando Alonso, Lando Norris a Phil Hanson se umístili na jedenácté pozici.

Kategorie GTLM opět patřila týmu Chipa Ganassiho. Nejrychlejší čas zajela posádka Sebastien Bourdais-Dirk Müller-Joey Hand. Do bojů o nejvyšší příčky se konečně zapojila také stáj Corvette Racing. Trojice Marcel Fässler, Oliver Gavin a Tommy Milner totiž zaznamenala druhý nejrychlejší čas a jen 16 tisícin sekundy jí chybělo k vítězství. Ještě menší byl rozestup mezi druhým a třetím místem. Třetí nejrychlejší posádka Scott Dixon-Richard Westbrook-Ryan Briscoe totiž byla jen o pouhé dvě tisíciny pomalejší než jezdci týmu Corvette Racing. Rozdíl mezi první trojicí kategorie GTLM tak činil pouze 18 tisícin sekundy!

Kategorie GTD patřila týmu Paul Miller Racing a posádce Andrea Caldarelli-Bryce Miller-Bryan Sellers-Madison Snow. Na druhé pozici se umístila posádka týmu Magnus Racing složená z Andrewa Davise, Andyho Lallyho, Johna Pottera a bývalého pilota Formule 1 Markuse Winkelhocka. Třetí skončili Rolf Ineichen, Mirko Bortolotti, Rik Breukers a Franck Perera.

Kompletní výsledky šestého tréninku jsou k dispozici zde.

Sdílejte na:
Zavřít