Haas je otevřen možnosti spolupráce ve stylu Alfa Romeo/Sauber

Haas je otevřen možnosti spolupráce ve stylu Alfa Romeo/Sauber

Tým Haas prohlásil, že by se nebránil podobné spolupráci a změně názvu, kterou letos projde tým Alfa Romeo Sauber. V tuto chvíli ale nemají žádné nabídky.

Prezident Ferrari Sergio Marchionne již delší dobu mluvil o návratu Alfy Romeo do královny motorsportu a také o možnosti využívat tým Sauber jako juniorský tým. K tomuto spojení nakonec došlo v prosinci minulého roku, kdy Sauber oznámil spolupráci nejen s Alfou Romeo, ale také podepsal s členem juniorského programu Ferrari, loňským vítězem šampionátu Formule 2, Charlesem Leclercem.

Gunther Steiner, šéf týmu Haas F1, byl dotázán, zda Ferrari s Haasem diskutovalo o možnosti spolupráce mezi jejich týmem a značkou Alfa Romeo.

„Ne, s námi ne, nikdy,“ odpověděl na otázku od Motorsport.com šéf americké stáje.

Poslední dobou se mluví o spojení značky Maserati s týmem Haas. Steiner řekl, že se podobnému spojení nebrání.

„Proč ne? Jsme vždy připraveni jednat. Pokud má někdo nějaké nápady, tak jsem otevřený k jakékoliv diskusi. Je to ale naší prioritou? Řekl bych, že ne.“

Podklad amerického týmu v jeho prvních dvou sezónách stojí na businessu zakladatele Gene Hasse. Steiner přiznal, že se nejednalo o ideální přístup a že spolupráce s větší značkou by byla vítána.

„Je velice těžké získat sponzory. Je to vidět i ve větších týmech, že s tím mají problémy. Pro nás je to ještě těžší.“

„Pak se musíme vyvarovat toho, abychom sami sebe nevydali příliš levně, protože potom se už nikdy nezotavíte. Pokud se necháme prodat příliš levně, ztratíme naši hodnotu,“ oznámil Steiner.

Americkému týmu se zatím nedaří příliš špatně. V obou dosavadních sezónách dokázali dojíždět na bodech a v obou sezónách se umístili na osmém místě v poháru konstruktérů. Zatím nejlepším výsledkem je 5. místo Romaina Grosjeana z GP Bahrajnu 2016.

Sdílejte na:
Zavřít