Massa: Vůz Williamsu pro rok 2018 vypadá mnohem agresivněji

Massa: Vůz Williamsu pro rok 2018 vypadá mnohem agresivněji

Williams FW41 vypadá „mnohem agresivněji“ podle Felipeho Massy, bývalého jezdce Williamsu, který čerstvě odešel do důchodu a vůz viděl ve větrném tunelu před svým odchodem z týmu.

Auto Williamsu pro nadcházející sezonu je prvním, které bylo postaveno pod taktovkou nového technického ředitele Paddyho Lowea, který do týmu přišel vloni od Mercedesu. Je tedy pravděpodobné, že vůz bude velmi inspirován vozem Mercedesu W08, který vloni vyhrál pohár konstruktérů i jezdců.

Ačkoliv stabilní regulace spíše nabízejí postup cestou evoluce předchozích designů, přídavek ochranného systému Halo a fakt, že nás čeká teprve druhá sezona s novými aerodynamickými pravidly, zřejmě vytvoří mnoho nových konceptů, které budou během následující sezony zkoušeny a vzhled vozů se bude ještě dále měnit.

„Viděl jsem nový vůz ve větrném tunelu a viděl jsem tolik změn, že to vypadá opravdu zajímavě,“ řekl Massa pro Autosport. „Vůz vypadá mnohem agresivněji. Vypadá hodně odlišně a věřím, že se dokáží zlepšit.“

Williams obsadil minulý rok nepříliš skvělé páté místo v poháru konstruktérů po prohraném boji s Force Indií, podle Massy je tedy důležité, aby tým letos udělal velké kroky vpřed, zvláště s hrozbou značného zlepšení Renaultu a McLarenu, které všichni očekávají.

„Budete mít zlepšený Renault a také McLaren, takže uvidí, jak moc bude to zlepšení znatelné. Také bude záležet na tom, co dokáží piloti týmu, ale nyní věřím, že tým má k dispozici lepší auto, než měl doteď,“ uzavřel Massa.

Sdílejte na:
Zavřít