Verstappen v roce 2017 hodně vyzrál, tvrdí Ricciardo

Verstappen v roce 2017 hodně vyzrál, tvrdí Ricciardo

Daniel Ricciardo se v rozhovoru pro Motorsport.com nechal slyšet, že jeho týmový kolega, 20letý Max Verstappen, během loňské sezóně hodně vyzrál a začal své soupeře více respektovat.

Daniel Ricciardo skončil v mistrovství světa jezdců na pátém místě s náskokem 32 bodů na mladšího týmového kolegu, který figuruje na celkovém šestém místě. Náskok byl několik závodů před koncem sezóny větší, dobré Verstappenovy výsledky a také Ricciardovy technické problémy nakonec vedly ke snížení bodového rozdílu.

I přesto, že mezi sebou mají dobrý vztah, nedokázali se jezdci Red Bullu vyhnout kontroverzním případům. Nejvyostřenější to mezi Ricciardem a Verstappenem bylo v Maďarsku, kde v druhé zatáčce prvního kola vzájemně kolidovali, což nakonec vedlo k Ricciardově odstoupení a Maxovi byla udělena desetisekundová stop & go penalizace.

Ricciardo manévr, kde se Verstappen snažil získat páté místo na brzdách v druhé zatáčce, ale nakonec probrzdil a byl vynesen ze zatáčky ven, což vedlo k následné kolizi a fatálnímu poškození na Australanově voze, označil za „amatérský“. Max se později za nedočkavost, která stála Red Bull body do konstruktérského šampionátu, omluvil.

„Voda začala v Maďarsku trochu vřít, byl to takový malý test,“ řekl Ricciardo. „Naštěstí to všechno dobře zvládl a za kolizi se omluvil.“

„Navzájem se více respektujeme. Max během roku hodně vyzrál, ať už na trati nebo mimo ni. Na trati se choval rozumněji a byl také pod menším tlakem než v roce 2016. Mám pocit, že začal své konkurenty více respektovat.“

Usměvavý Australan tvrdí, že se nebude ani v budoucnu bát vstoupit do ostrého souboje kolo na kolo mezi ním a jeho mladším týmovým kolegou.

„Vždycky bychom byli schopni to vyřešit. Pokud se něco stane, pokusíme si to mezi sebou vyříkat. Upřímně si myslím, že je dobré mít podobné problémy. Pokud to mezi námi vře, je to lepší, než kdybychom závodili o šesté místo a nebylo mezi námi žádné napětí,“ tvrdí Ricciardo.

Red Bull stále nenašel potřebnou rychlost k boji o mistrovský titul od dominantní éry Sebastiana Vettela, ale pokud by se to příští rok povedlo, Ricciardo uznal, že by se jeho vztah s Maxem Verstappenem mohl změnit, pokud by spolu bojovali o mistrovský titul.

„Nemyslím si, že bychom byli schopni nechat to zajít tak daleko jako v případě Lewise (Hamiltona) a Nica (Rosberga). To byl ojedinělý případ. Mezi námi se to může dostat pouze do bodu, kdy se navzájem přestaneme respektovat.“

„Závody, které letos vyhrál, potvrdily, že byl během víkendu nebo během závodního dne lepší než já. A o tom to je,“ oznámil Ricciardo. „Kdybych začal říkat, že za to může tým a že mu dali lepší motor, mohlo by to vést k velkým problémům.“

„Lepší je být upřímný a uznat, že odvedl lepší práci než vy. Pak je to jen na vás, aby se to už nikdy neopakovalo!“ zakončil s úsměvem Ricciardo.

Sdílejte na:
Zavřít