Stane se Aston Martin dodavatelem motorů?

Stane se Aston Martin dodavatelem motorů?

Britská značka by mohla zahájit své působení ve Formuli 1 v sezoně 2021.

Od roku 2021 dochází ke změně pravidel ohledně pohonných jednotek, které mají za cíl současné motory zjednodušit a nalákat do Formule 1 nové dodavatele. Jako o potenciálních dodavatelech, kteří by mohli za tři roky rozšířit čtveřici Mercedes, Ferrari, Renault a Honda, se hovoří o Porsche anebo o Aston Martinu. A právě s příchodem britské automobilky to vypadá velmi nadějně.

Ta má být totiž ze změn přímo nadšena a Autosport navíc přišel s informací, podle které se již objevily stáje, které projevily zájem o odběr pohonných jednotek britské značky, která by navíc měla být schopna dodávat své agregáty více než dvěma týmům. Aston Martin navíc již najal do svých služeb dva zkušené motoráře a to Jörga Rosse a Lucu Marmoriniho, kteří mají z minulosti zkušenosti s působením ve Ferrari. Marmorini byl kromě působení v Maranellu také zaměstnancem Toyoty.

Aston Martin bude působit ve Formuli 1 již letos, ovšem zatím jenom pouze v oblasti sponzoringu. Stane se hlavním sponzorem rakouského týmu Red Bull, který by tak v případě vstupu Aston Martinu do Formule 1 přicházel v úvahu jako jeden z odběratelů stejně jako jeho sesterská stáj Toro Rosso, která od letošní sezony přechází na pohonné jednotky Honda a je velmi pravděpodobné, že ke stejnému roku se v sezoně 2019 rozhodne i „A-tým“, jehož vztahy se současným dodavatelem pohonných jednotek Renaultem nejsou již delší dobu ideální a Francouzi by se údajně Red Bullu po získání nového odběratele, kterým je tým Mclaren, rádi zbavili. Případné partnerství „rudých býků“ s Aston Martinem tak bude nejspíše záviset na formě Hondy a jejích vztazích s Red Bullem.

Red Bull a Aston Martin již jednou své síly spojily a to při projektu stavby sportovního vozu Aston Martin Valkyrie.

Sdílejte na:
Zavřít