Uvidíme Rowlanda u Williamsu?

Uvidíme Rowlanda u Williamsu?

Třetí muž letošní sezóny Formule 2 prý vede jednání se stájí z Grove.

Britův manažerský tým včera vydal zprávu, ve které stojí, že současný vývojový jezdec Renaultu vede jednání s týmem Williams o místě pro sezónu 2018. Tuto zprávu potvrdil i samotný jezdec. „Můj tým momentálně vede rozhovory s Williamsem, stejně jako s ostatními týmy. Britský vůz a britský pilot, to jde k sobě.“ prohlásil Rowland.

Na tato vyjádření ovšem reagoval Williams, který popřel, že by Rowland patřil mezi kandidáty na volné místo po boku Lance Strolla pro sezónu 2018, zároveň ale nevyloučil, že mezi oběma stranami probíhají jednání ohledně účastí ve volných trénincích.

Pětadvacetiletý závodník, který je mimo jiné posledním šampionem Světové série Renault 3.5, byl od loňské sezóny, kdy se francouzská automobilka vrátila do Formule 1, členem programu Renaultu. V letošním roce zastával úlohu vývojového jezdce a věřil, že by si svými výkony mohl vybojovat závodní sedačku pro rok 2018. Pro Renault ovšem budou v příští sezóně závodit Nico Hülkenberg s Carlosem Sainzem jr. a zdá se tedy, že Rowland hledá jinou cestou, která by jej dovedla do královny motorsportu.

Sdílejte na:
Zavřít