Nový kontrakt bude nejdůležitějším rozhodnutím mé kariéry, říká Daniel Ricciardo

Nový kontrakt bude nejdůležitějším rozhodnutím mé kariéry, říká Daniel Ricciardo

Pilot Red Bullu Daniel Ricciardo říká, že potenciál vozu bude pro něj rozhodující, pokud jde o vyjednávání nového kontraktu ve Formuli 1. Rozhodnutím ovlivní, jestli dosáhne svého cíle stát se mistrem světa Formule 1.

Daniel Ricciardo, který má aktuální smlouvu do konce sezóny 2018 v Red Bullu. Poprvé ve své kariéře se bude rozhodovat za jaký závodní tým pojede v roce 2019.  Samozřejmě už existují spekulace o tom, který tým to bude.

Od roku 2014, kdy vstoupil do „A“ týmu vyhrál 5 závodů, ale nikdy neměl vůz, který by dokázal vyhrát šampionát. Mercedes dominuje Formuli 1 čtvrtou sezónu v řadě, kdy Lewis Hamilton získal tři tituly (2014, 2015, 2017) a Nico Rosberg jeden titul (2016). Poprvé za čtyři sezóny se objevil vážný soupeř jménem Ferrari, který se snaží přetnout své dlouhé čekání na titul.

Po zahájení sezóny 2017 bojoval Red Bull se spolehlivostí svého vozu, které se podařilo vychytat až ke konci sezóny. Rakouský tým doufá, že příští rok budou bojovat o titul. Daniel Ricciardo říká, že počká a až uvidí, jakou výkonnost bude mít jeho současný tým, tak se rozhodne o své budoucnosti.

„Je to pro mě velké rozhodnutí, takže pokud budu potřebovat čas na rozmyšlenou, udělám si ho. Plánuji, abych byl v tomto sportu ještě dlouho, ale kdybych měl podepsat, řekněme, tříletý kontrakt, tak to je velká část mé kariéry. Nebudu proto pospíchat s rozhodnutím a nenechám se kvůli tomu rozhodit.“

„Je mi 29 let a příští rok mi bude 30, takže to není stejné jako kdybych byl mladý kluk, který nemá smlouvu, a proto podepíše cokoliv, aby se dostal na startovní rošt. Nejsem ani ten typ člověka, který je na konci své kariéry a podepisuje každý rok novou smlouvu. Jestliže se podíváte na Lewise Hamiltona, když podepsal smlouvu s Mercedesem, tak byl stejně starý jako teď já, jestli si dobře pamatuji. Vedl si dost dobře už tehdy a podívejte se, kde je teď. Takže je toho hodně, co je třeba vzít v úvahu.“

Daniel Ricciardo naznačil, že upřednostní výkon vozu nad finančními podmínkami nové smlouvy a těší se na své rozhodnutí, které udělá před sezónou 2019.

„Můžu se na to dívat z různých úhlů, takže to proberu se svou rodinou. Nemám rád, když je do rozhodování zapleteno moc lidí. Musím si to rozhodnout sám, protože já budu žít ten život. Vím, co chci a výkonnost je pro mě nejdůležitější. Mít šanci bojovat za něco smysluplného pro mě jako jsou závody a šampionáty. To je hlavní priorita.“

„Jsem v pozici, kdy mé rozhodnutí může být parádní, neobvyklé a budu cítit, že se toho dost naučím. Bez ohledu na to, co se stane, bude to pro mě stále velká zkušenost, protože je to něco, čím jsem si ještě neprošel. Bude hezké udělat nějaké to dospělé rozhodnutí. Například chovat se jako dospělý! Je to vše součást evoluce, jak mi bylo řečeno.“
  
Některé sedačky u top týmů jsou už obsazené na několik dalších let. To platí například pro týmového kolegu Maxe Vestappena, který prodloužil kontrakt s Red Bullem až do sezóny 2020 a stejné je to u Ferrari se Sebastianem Vettelem. Lewis Hamilton má kontrakt pouze do konce příští sezóny u Mercedesu, ale očekává se, že prodloužení smlouvy pro následující roky, bude pouze formalita.

Sdílejte na:
Zavřít