Šéfové týmů F1 vybrali deset nejlepších jezdců letošní sezóny

Šéfové týmů F1 vybrali deset nejlepších jezdců letošní sezóny

Šéfové týmů dostali za úkol ohodnotit jezdce letošní sezóny dle jejich kvalit a výsledků. Bez překvapení byl nejlepším jezdcem zvolen mistr světa letošní sezóny, Lewis Hamilton, který tuto anketu vyhrál počtvrté v řadě. Naopak jeho rival, Sebastian Vettel, skončil třetí.

Hodnocení jezdců šéfy týmů se stalo v paddocku F1 tradicí a již několikátým rokem dostaly hlavy jednotlivých závodních týmů za úkol, aby jezdce ohodnotily. Body byly přidělovány stejným způsobem jako během závodních víkendů, nejlepšího jezdce tedy ohodnotily 25 body, druhého 18 body atd.

Hodnocení jednotlivých šéfů týmů se udržuje v tajnosti. Důvodem je zajištění upřímného bodování jednotlivých závodníků dle jejich kvalit.

Stejně jako vloni vyhrál tuto anketu Lewis Hamilton. Tomu se povedlo získat z 250 možných bodů celkem 233. Své soupeře tak překonal neuvěřitelným rozdílem 90 bodů. Jako druhý také stejně jako v loňském roce skončil Max Verstappen, který získal 143 bodů. Není tajemstvím, že mu pomohly dvě výhry v závěru sezóny.

Na třetí místo se posunul Sebastian Vettel, který s Lewisem Hamiltonem letos bojoval o titul. Čtvrté místo obsadil Daniel Ricciardo. Nejlepším jezdcem ze „zbytku světa“ se stal Esteban Ocon, který svým letošním účinkováním získal páté místo.

Do nejlepší desítky se dále dostal také Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, Carlos Sainz, Nico Hülkenberg a Valtteri Bottas. Právě finský závodník se jako jediný z nejlepší desítky posunul pořadím dolů, vloni se mu v barvách Williamsu povedlo získat deváté místo.

V porovnání s oficiálními výsledky mistrovství světa jezdců letošní sezóny chyběl mezi nejlepšími deseti jezdci Sergio Pérez, který v celkovém pořadí mistrovství světa obsadil sedmou příčku a byl nejvýše umístěným jezdcem letošní sezóny, který nezískal ani v jednom závodě stupně vítězů.

Oproti loňsku také hodnotilo pouze 10 šéfů týmů, důvodem je absence týmu Manor v letošním šampionátu.

 

Výsledky ankety

V závorce je uveden rozdíl oproti loňským výsledkům. Maximální možný počet byl 250 bodů.

1. Lewis Hamilton, Mercedes: 233 bodů (-)
2. Max Verstappen, Red Bull: 143 bodů (-)
3. Sebastian Vettel, Ferrari: 141 bodů (+2)
4. Daniel Ricciardo, Red Bull: 112 bodů (-)
5. Esteban Ocon, Force India: 73 bodů (nově)
6. Fernando Alonso, McLaren: 65 bodů (-)
7. Kimi Räikkönen, Ferrari: 49 bodů (-)
8. Carlos Sainz, Renault: 49 bodů (+2)
9. Nico Hülkenberg, Renault: 47 bodů (nově)
10. Valtteri Bottas, Mercedes: 39 bodů (-1)

Hlasující

Toto Wolff, Mercedes
Maurizio Arrivabene, Ferrari
Christian Horner, Red Bull
Vijay Mallya, Force India
Claire Williams, Williams
Cyril Abiteboul, Renault
Franz Tost, Toro Rosso
Gunther Steiner, Haas
Eric Boullier, McLaren
Fred Vasseur, Sauber

Sdílejte na:
Zavřít