Ross Brawn se obává Mercedesu v sezóně 2018

Ross Brawn se obává Mercedesu v sezóně 2018

Ředitel Formule 1 pro motorsport Ross Brawn se domnívá, že Mercedes bude silný i v následující sezóně.

Od zavedení současných pohonných jednotek v roce 2014, Mercedes získal 4 tituly konstruktérů
a vyhrál 62 ze 72 možných výher. Změna technických pravidel pro sezónu 2017 vedla k tomu,
že Ferrari se dotáhlo na špičku pole, ale Stříbrné šípy přesto vyhrálo titul konstruktérů o 146 bodů.
Pro tým, který sídlí v Brackley, byl velký šok odchod Nica Rosberga na konci sezóny a jako náhrada za Paddyho Lowa (odešel do Williamsu) přišel Jame Allison.

Ross Brawn, který působil v Mercedesu v letech 2010 až 2013, se domnívá, že jeho bývalý tým by mohl v příštím roce zvýšit svůj náskok nad jeho konkurenty.

„Mají skvělou skupinu lidí, ale mám strach, že se stanou ještě silnějšími“ řekl pro ESPN na červeném koberci na Autosport Awards. „Měli změnu uprostřed vývoje nového monopostu (Paddy Lowe odešel a James Allison přišel) což není snadné. Podle jejich slov, auto měli tento rok horší na nastavení
a mám silné podezření, že se to nebude opakovat. Doufejme, že se mýlím! 

Ross Brawn se domnívá, že z hlediska předjíždění sezóna špatná nebyla, ale slíbil, že zavede pravidla, která by měla pomoct ke zlepšení předjíždění.

„Musíme udržet vyvážený pohled. Měli jsme několik skvělých závodů v této sezóně. Myslím si, že to závisí na kombinaci okruhů, monopostů, pilotů a jejich vyrovnanosti, takže jsem optimistický a můžeme mít příští rok velice vyrovnaný. Ale pokud jde o změnu vozů, vylepšení okruhů a vývoji pneumatik, které by pomohly zlepšit závodění, bude to trvat nějaký čas. V příštích několika letech uvidíte, že každé rozhodnutí, které uděláme půjde směrem ke zlepšení závodění a show, zatímco v předchozích letech to nebylo vždy cílem.“

Sdílejte na:
Zavřít