Zamíří Kvyat do Formule E?

Zamíří Kvyat do Formule E?

Ruský závodník údajně vede jednání se dvěma týmy působícími v elektrické sérii.

Ještě nedavno byl Daniil Kvyat považován za hvězdu budoucnosti Formule 1. Svou premiérovou sezónu v královně motorsportu absolvoval v roce 2014 po zisku titulu v GP3, v níž předvedl několik pěkných výkonů, díky kterým byl pro sezónu 2015 povýšen z Toro Rosso do Red Bullu, kde zaujal volné místo po odchodu Sebastiana Vettela do Ferrari. Hned ve své první sezóně v „áčku“ poprvé v kariéře vystoupil na stupně vítězů a v celkovém pořadí dokonce porazil svého týmového kolegu Ricciarda. Po loňské nevydařené Velké ceně Ruska, kdy se ho Red Bull rozhodl nahradit Maxem Verstappenem a poslat zpět do Toro Rosso, začal Kvyatův strmý pád dolů, který vyvrcholil letos po závodě v Austinu, kdy se Red Bull rozhodl pro okamžité ukončení spolupráce s Rusem a ten je tak momentálně bez angažmá.

V tomto stavu by ovšem nemusel setrvat příliš dlouho. Ve Formuli 1 jej sice v příští sezóně s největší pravděpodobností neuvidíme a to navzdory tomu, že je stále označován za jednoho z kandidátů na volné místo u Williamsu, ale další kroky jeho kariéry by mohly směřovat do Formule E, kde údajně vede rozhovory o svém angažmá se dvěma týmy. S touto informací přišla ruská zpravodajská agentura Tass, která dokonce tvrdí, že již v lednu by si Kvyat mohl vůz elektrické série vyzkoušet.

Pokud by se tyto zprávy naplnily, stal by se Kvyat po Sebastienu Buemim, Jeanu-Ericu Vergnovi, Antoniu Felixu Da Costovi, Alexu Lynnovi a Neelu Janim již šestým bývalým členem juniorského programu Red Bullu, který v současnosti působí ve Formuli E.

 

Sdílejte na:
Zavřít