Alfa Romeo se vrací do F1

Alfa Romeo se vrací do F1

Nebylo žádným tajemstvím, že chtěl prezident Ferrari Sergio Marchionne vrátit značku Alfa Romeo do F1, která z ní na konci roku 1985 odešla. Nyní se mu tento cíl splnil.

Po více než třiceti letech se do F1 vrací italská automobilka Alfa Romeo. Od příštího roku uvidíme na startovním roštu stáj Alfa Romeo Sauber F1 Team.

Alfa Romeo se vrací do F1 po třiceti letech. Dohoda s týmem Sauber je pro Alfu Romeo velmi významným krokem při jejím přetváření,“ řekl Marchionne.

Alfa Romeo je další automobilkou, která bude figurovat v F1,“ dodal Marchionne.

Samotný Sauber je z tohoto partnerství s italskou značkou nadšený.

Alfa Romeo byla v F1 velmi úspěšná. Jsme potěšeni, že s nimi můžeme spolupracovat při jejich návratu na výsluní,“ řekl předseda představenstva Sauberu Pascal Picci.

Alfa Romeo získala v F1 dva tituly, a to v letech 1950 a 1951. Ten první získal Giuseppe Ferina, který byl zároveň i prvním mistrem světa F1. Druhý a poslední titul získal Juan Manuel Fangio, který se stal první legendou F1. V dalších letech pak v F1 působila pouze jako dodavatel motorů. V letech 1979–1985 opět měla vlastní tým. Pak se ale z F1 stáhla a od té doby byla v motorsportu poměrně nevýrazná.

V příštím roce by za ní mohla jezdit dvojice Charles Leclerc a Marcus Ericsson.

Sdílejte na:
Zavřít