Williams potvrdil nasazení Kubici a Sirotkina při testech v Abu Dhabi

Williams potvrdil nasazení Kubici a Sirotkina při testech v Abu Dhabi

Williams potvrdil, že Robert Kubica a Sergei Sirotkin se připojí k Lanci Strollovi příští týden během testů v Abu Dhabi.

Po týdnech spekulací Williams potvrdil, že právě Stroll, Sirotkin a Kubica se vystřídají v monopostu týmu během testů pneumatik, který se odehraje hned po Velké ceně Abu Dhabi na okruhu Yas Marina v úterý a ve středu. 

Kubica, který je asi nejpravděpodobnějším favoritem na zisk kokpitu ve Williamsu pro příští sezony, kde by se stal kolegou mladíka Strolla, bude jezdit v úterý ráno, přičemž po obědě auto odevzdá právě Strollovi. Sirotkin se do auta posadí ve středu ráno a po odjetí svého programu monopost vrátí Kubicovi, který tak začne i skončí testy pro Williams.

V testech půjde zejména o testování pneumatik pro příští rok a tým z Grove doufá, že nasazení třech různých jezdců pomůže k získání lepší zpětné vazby.

„Test je zaměřený na získání informací o nových pneumatikách pro rok 2018. I díky naší zpětné vazbě bude mít samotný dodavatel Pirelli lepší představu o tom, co ještě musí změnit,“ stojí v oficiálním prohlášení Williamsu. „Williams je nadšený, že bude moci pneumatiky testovat s třemi skvělými a rozdílnými piloty. Lance jako současný pilot F1, Robert jako extrémně zkušený jezdec a Sergei jako jeden z největších budoucích talentů.“

Sdílejte na:
Zavřít