Hamilton si nepřeje, aby Vettel ješte někdy zopakoval svoje chování z Azerbajdžanu

Hamilton si nepřeje, aby Vettel ješte někdy zopakoval svoje chování z Azerbajdžanu

Na Velké ceně Ázerbájdžánu došlo k velmi kontroverznímu momentu. Sebastian Vettel neudržel své emoce na uzdě a úmyslně vrazil do Mercedesu Lewise Hamiltona. Čerstvý čtyřnásobný mistr světa přiznal, že si s Vettelem promluvit a nepřeje si, aby se něco podobného ještě někdy opakovalo.

Hamilton vedl Velkou cenu Ázerbájdžánu a při odjezdu safety-caru do boxů měl tedy právo určovat tempo. V jistém okamžiku ale zabrzdil velmi prudce a téměř do něj narazil Sebastian Vettel z Ferrari. Ten následně neudržel nervy na uzdě, vyjel s autem vedle Hamiltona a úmyslně do něj vrazil. Nakonec z toho byla 10-sekundová penalizace stop / go, ale podle Hamiltona to nebyl dostatečný trest. Něco podobného je prý nepřijatelné a nepřeje si, aby se to ještě někdy opakovalo.

„Když jsem si s ním později promluvil, řekl jsem mu, že to bylo z mého pohledu projev obrovského disrespektu a pokud se to zopakuje, budeme mít mezi sebou velký problém,“ řekl Hamilton pro Motorsport.com. „Nikdy jsem něco podobného neudělal. Nevím, co si myslel, že dělá. Já osobně bych to neudělal v žádném případě. Je vidět, že různí lidé reagují pod tlakem rozdílně.“

 Hamilton také přiznal, že jeho klidná reakce na situaci byla způsobena snahou nevyvolávat zbytečné negativní emoce a napětí.

„Podle mě se s náročnými situacemi dá vyrovnat různými způsoby,“ pokračoval. „Věděl jsem, co je moje práce a nenechal jsem se ničím vyvést z míry. Mám před sebou jasné cíle a nenechám se ničím vyvést z míry. Ztratil bych koncentraci a to nechci. V kariéře jsem už zažil množství situaci a jsem dost zkušený na to, abych se přes takové věci přenesl. „

Sdílejte na:
Zavřít