Wolff: Bottasovi chybí zabijácký instinkt

Wolff: Bottasovi chybí zabijácký instinkt

Valtteri Bottas mohl v Brazílii ukázat, že si zaslouží druhé místo v šampionátu jezdců. Namísto toho ukázal, že si ho zaslouží Sebastian Vettel.

Valtteri Bottas startoval z pole-position a v cíli byl jen 2,7 sekundy před Hamiltonem, který startoval z pit-lane. Finský závodník si za to vysloužil několik nepříjemných poznámek z prostředí F1.

Jeho šéf to zas tak černě nevidí a říká, že Bottas v sobě potřebuje najít zabijácký instinkt.

„Myslím, že Lewis celý rok ovládl, Valtteri se pomalu vzpamatovával a stále v sobě potřebuje najít zabijácký instinkt,“ řekl Toto Wollf.

Vettel se před Bottasem po startu pohodlně udržel a Räikkönen se na konci závodů dokázal Bottase držet a uhlídat za sebou Hamiltona.

„Musíte ale pochopit, že vepředu s oběma Ferrari to měl pěkně náročné. Všimněte si, že když Ferrari ke konci závodů přepnuli motory do agresivnějšího módu, nebyl mezi námi velký rozdíl. Nemůžete tedy očekávat jednoduché předjíždění.“

Mercedes se pokusil Ferrari předjet i během zastávek v boxech, ale neúspěšně. Wolff uznává, že to bylo ze zoufalství.

„Valtteri měl solidní závod, prohrál to na startu. Počáteční odpíchnutí bylo dobré, ale při přeřazování moc protáčel kola. Když jsou auta tak blízko k sobě, tak to hraje velkou roli. Náš under-cut byl výsledkem zoufalství, protože jsme se nemohli dostatečně přiblížit. Nakonec nám chybělo půl sekundy. Nevadí, zkusili jsme to a dopadlo to tak, jak jsme čekali.“

Sdílejte na:
Zavřít