Dvoudenní test pneumatik v Brazílii byl zrušen kvůli obavám o bezpečnost

Dvoudenní test pneumatik v Brazílii byl zrušen kvůli obavám o bezpečnost

Pirelli měl tento týden dva dny testovat s McLarenem na brazilském okruhu Interlagos. Po pokusu o krádež a podobných incidentech v Sao Paolu se ale společně s týmem a FIA dohodli na zrušení testu.

V McLarenu tento týden měl testovat Stoffel Vandoorne a mladý talent Lando Norris, ale kvůli bezpečnostním obavám byl test zrušen. Má se za to, že během závodního víkendu v Brazílii došlo pěti odděleným incidentům, které souviseli s lidmi kolem Formule 1.

Minibus Mercedesu byl přepaden v pátek v noci po opuštění okruhu. Během útoku měl jeden z členů týmu u hlavy střelnou zbraň, zatímco útočníci vzali cennosti. Stejně tak byli přepadeny vozy pro personál Sauberu, Williamsu a FIA. V noci z neděle na pondělí zřejmě došlo i k útoku na vůz se zaměstnanci Pirelli.

Během závodu byla zvýšená bezpečnostní opatření, ale tyto incidenty společně se zrušením testu pneumatik zcela jistě zvedne nové otázky ohledně budoucnosti závodů na Interlagosu.

„Nejvíce frustrující je, že jsem ve Formuli 1 deset let a něco takového se někomu v paddocku stalo každý rok. A stále se to děje,“ vyjádřil se k situaci Lewis Hamilton. Má také za to, že v Brazílii by měl mít celý tým ochranku, nejenom on a vedení týmu.

V souvislosti s touto situací Felipe Massa prohlásil, že ačkoliv je Sao Paolo jeho domovem, po ukončení kariéry se do něj nepřestěhuje právě kvůli výtržnostem a násilnostem, které v jeho domovském městě každodenně probíhají.

Sdílejte na:
Zavřít