Pirelli příští rok představí nové nejměkčí pneu, fanoušci můžou hlasovat o jméně

Pirelli příští rok představí nové nejměkčí pneu, fanoušci můžou hlasovat o jméně

Jediný dodavatel pneumatik pro Formuli 1 Pirelli prosí fanoušky, aby mu pomohla vybrat nové jméno pro novou nejměkčí směs pneumatik, kterou příští rok představí.

Nová směs bude mít růžové označení a bude ještě měkčí a tedy i rychlejší, než současná nejměkčí ultra-měkká směs. Společně se ultra-měkkou fialovou, super-měkkou červenou, měkkou žlutou, středně tvrdou bílou a tvrdou oranžovou tak bude k výběru mezi šesti směsmi.

Pirelli fanoušky na Twitteru požádalo, aby jim pomohli vybrat jméno pro novou směs. Na výběr jsou tato jména: Mega-měkká (Megasoft), Extrémně měkká (Extremesoft) a Hyper-měkká (Hypersoft).

Příští rok však nebude poprvé, kdy uvidíme pneumatiky s růžovým označením. Minulý měsíc při Velké ceně USA Pirelli přebarvilo své ultra-měkké pneumatiky na růžovou v podpoře charity pro rakovině prsu.

Pirelli bude tuto novou směs testovat tento týden v Brazílii se Stoffelem Vandoornem a Landem Norrisem v McLarenu. Všech deset týmů pak bude pneumatiky testovat i v Abu Dhabi po posledním závodu sezonu.

Hlasovat můžete zde.

Sdílejte na:
Zavřít