Víkend v Brazílii začal nejlépe Hamilton

Víkend v Brazílii začal nejlépe Hamilton

Piloti Mercedesu Lewis Hamilton a Valtteri Bottas střídaly v pátek ráno na brazilském Interlagosu jedno rychlé kolo za druhým. Nakonec byl rychlejší novopečený mistr světa. Fin na něj ztratil pouze 127 tisícin.

ádný jiný tým se k Hamiltonovi nepřiblížil pod půl vteřiny. Neblíže byl pilot Ferrari Kimi Räikkönen, který na něj ztratil 542 tisícin. Max Verstappen zajel podobný čas. Elitní pětku uzavřel Daniel Ricciardo, který dostane na startu nedělního závodu penalizaci ztráty 10 míst za nasazení nového MGU-H. Za Australanem skončil druhý pilot Ferrari Sebastian Vettel.

Bottas zajel svůj první rychlý čas na měkkých pneumatikách, zatímco ostatní jezdili na superměkkých pneumatikách. Bottasův čas měl hodnotu 1:10.102. Jeho týmový kolega tento čas překonal na měkkých pneumatikách a pak znovu, když přezul na superměkké pneumatiky.

Hamilton nakonec zajel čas s hodnotou 1:09.202, Valtteri Bottas 1:09.329. Brit zažil i pár horkých okamžiků. Byl široký v sennových esíčkách a poté ho neúmyslně vytlačil na trávu Nico Hülkenberg.

Kimi Räikkönen zajel čas 1:09.744. Max Verstappen byl pouze o 6 tisícin pomalejší. Daniel Ricciardo zajel čas s hodnotou 1:09.828 a Sebastian Vettel 1:09.984 Němec dostal v průběhu tréninku hodiny, zřejmě kvůli oleji z vozu Brendona Hartleyho, který explodoval motor a ani on se v neděli nevyhne penalizaci. Totéž platí i jeho týmovém kolegovi, který klesne o 25 míst.

Felipe Massa při své poslední VC Brazílie obsadil 7. místo, před Stoffelem Vandoornem a Fernandem Alonsem. Elitní desítku pak uzavřel pilot Force Indie Esteban Ocon.

Sergio Pérez byl pro tento trénink nahrazen Georgem Russellem, který obsadil 12. místo. Šampión GP3 ztratil na Ocona pouze šest desetin, aniž by někdy předtím na tomto okruhu jezdil.

V 1. tréninku se opět ukázal také Charles Leclerc, který vystřídal Pascala Wehrleina v Sauberu.

Sdílejte na:
Zavřít