VIDEO: Připomeňte si Massovu emotivní rozlučku. Něco podobného se opakovat nebude, ví Brazilec

VIDEO: Připomeňte si Massovu emotivní rozlučku. Něco podobného se opakovat nebude, ví Brazilec

Felipe Massa se s kariérou pilota Formule 1 loučil již loni během domácí Velké ceny Brazílie. To ještě nevěděl, že se do šampionátu na jeden rok vrátí.

Brazilský závodník Felipe Massa působí v šampionátu Formule 1 od roku 2002. Začínal v týmu Sauber, o čtyři roky později se přesunul k Ferrari, kde závodil po boku Michaela Schumachera, Kimiho Räikkönena a Fernanda Alonsa. Roku 2014 italský tým opustil a zamířil do Williamsu, kde jeho maximem bylo několik umístění na stupních vítězů.

Massa se s šampionátem Formule 1 původně loučil již v závěru loňské sezony, jelikož všichni žili v domnění, že soutěž opustí. A rozlučka to byla jako z amerického filmu. Brazilec kousek před vjezdem do boxů havaroval a na trať zamířil safety car. Jezdec do pitlane došel s vlajkou své domoviny po svých, fanoušci šíleli, jezdec a spostu dalších plakalo. V depu se kromě vlastního týmu loučil také s mechaniky Ferrari, kteří pro něj řadu let pracovali.

DOPORUČUJEME: Massa získal ve Formuli 1 jedenáct vítězství. Připomeňte si je všechny

Jenže náhlé rošády u Mercedesu způsobily, že by tým Williams pro letošní ročník musel nasadit dva nezkušené závodníky. Proto se Massu rozhodl povolat zpět, ten neváhal a nabídku přijal. Právě proto zažije o tomto víkendu jakési déjà vu. A přiznává, že loňskému zážitku se to stěží vyrovná. „Takovou reakci jsem nikdy neočekával. Bylo to přirozené, nic z toho nebylo plánované. Právě proto byly tyto okamžiky jedinečné,“ vysvětlil Brazilec

VIDEO: Emotivní rozlučka Felipeho Massy při Velké ceně Brazílie 2016

Sdílejte na:
Zavřít