Alonso: Motorsport je víc, než jenom Formule 1

Alonso: Motorsport je víc, než jenom Formule 1

Už zhruba půl roku je známo, že Fernando Alonso se rozhodl potvrdit své mistrovství ziskem tzv. Triple Crown. Zdá se ale, že svou účast v různých závodních sériích chce ještě více rozšířit.

Po účasti na Indy 500 si Alonso zajezdí i na 24 hodin v Daytoně na konci ledna 2018. Přemýšlí i nad svou účastí v legendárních závodech 24 hodin Le Mans.

Potvrzení Alonsovy účasti na závodě v Daytoně na Floridě přišlo poté, co jezdec potvrdil, že příští rok zůstává v McLarenu.

„Normálně jsme se bavili a různých závodních sériích. Byl jsem s Fernandem a jeho manažerem Luisem a Fernando řekl: Chci jet v Daytoně,“ řekl ředitel McLarenu Zak Brown.

„Po Indy už si na to jaksi zvykám! Otočil jsem se na Luise a zeptal jsem se, jestli to Fernando myslí vážně. Na to mi odpověděl, že ano, a už jsem se nemusel ptát dvakrát. Vytvořili jsme monstrum! Závodní monstrum!“

Alonso nedávno prohlásil, že by závodil každý víkend v tolika sériích, v kolika by to bylo možné, pokud by dostal šanci. Za úlohu si dal být nejlepším jezdcem na světě.

„Moje plány v motorsportu jsou mnohem větší, než si leckdo dokáže představit,“ řekl v Mexiku španělský závodník. „Chci být nejlepším jezdcem na světe, a aby jste to dokázali, musíte vyhrát v různých sériích, soutěžit v rozdílných autech a někdy musíte vyjít z malého světa Formule 1. Motorsport je víc, než Formule 1.“

Sdílejte na:
Zavřít