Verstappen se na Instagramu omlouvá za urážky komisařů po VC USA

Verstappen se na Instagramu omlouvá za urážky komisařů po VC USA

Nizozemský pilot po sesazení z pódia v Austinu v zápalu boje označil jednoho z komisařů za „zaujatého idiota a mongola“. Trvalo však týden, než se Verstappen omluvil.

Vloni se přesně to samé přihodilo Sebastianu Vettelovi, který na okruhu bratří Rodriguézů poslal ředitele závodů do oněch míst. Po závodě se ale okamžitě omluvil. Němce tehdy rozčílil právě manévr Verstappena, který si při předjíždění zkrátil trať, ale pozici zpět nevrátil.

V Texasu se situace prakticky zopakovala. Tentokrát ve vzájemném souboji figuroval druhý pilot Ferrari, Kimi Räikkönen, avšak tím, který nadával, byl Verstappen.

Pilot Red Bullu v posledním kole v sedmnácté zatáčce finského závodníka předjel a dostal se na třetí místo. Ovšem během manévru byl všemi čtyřmi koly za bílou čárou. Toho si všimli také komisaři a blesku rychle si na to posvítili a následně mu k jeho výslednému času přičetli 5 sekund, což jej odsunulo z pódia, kde ho nahradil Iceman.

Verstappen při hodnocení závodu v zápalu emocí označil komisaře Garry Cornellyho za zaujatého idiota a mongola, protože byl přesvědčený, že je na něj Australan zasednutý. Nebylo to totiž poprvé, co byl odveden z podia, posledně se tak stalo loni právě v Mexiku, kde byl mezi komisaři shodou okolností rovněž Cornelly.

K celé situaci se vyjádřil během čtvrteční tiskové konference v Mexiku také Whiting: „Sebastian Vettel se tehdy okamžitě za jeho výbuch vzteku během VC Mexika vehementně omlouval. Od Maxe jsem to zatím bohužel neslyšel. Více se k tomu nechci vyjadřovat.“

Dvacetiletý rodák z belgického Hasseltu uznal, že to ve svých vyjádřeních přehnal a na svém instagramovém účtu se omluvil.

 „Trest mě velmi rozčílil. Podle mě jsem si stupně vítězů po mé stíhací jízdě zasloužil. Emoce mírně překypěly. Pokud vůbec něčeho lituji, je to můj výběr slov. Dnes bych to řekl jinak,“ zkonstatoval během tiskové konference a na Instagramu doplnil: „Kromě toho, co jsem dnes řekl na tiskové konferenci FIA, bych se ještě jednou chtěl omluvit za slovník, který jsem použil po Velké ceně USA. Komentoval jsem to v zápalu okamžiku. Vím, že slova, která jsem použil, byla nevhodná. Nebyla mířená na nějakou osobu. Určitě jsem nechtěl nikoho urazit a doufám, že teď můžeme jít dál a užít si tento závodní víkend.“

Sdílejte na:
Zavřít