Fernando Alonso pojede 24 hodin v Daytoně

Fernando Alonso pojede 24 hodin v Daytoně

Fernando Alonso se na konci ledna příštího roku zúčastní vytrvalostního závodu 24 hodin v Daytoně. O vůz se bude dělit s Philem Hansonem a Landem Norrisem.

Španělský závodník F1 Fernando Alonso prohlásil, že chce získat „triple crown“. Aby ho získal musí vyhrát závod F1 v Monaku, 500 mil Indianapolis a 24 hodin Le Mans.

VC Monaka již španělský závodník vyhrál, na řadu tak přišlo 500 mil Indianapolis, kde letos debutoval. Celé dva týdny si počínal na výbornou, a v samotném závodě bojoval i o vítězství. Vše se ale pokazilo, když mu selhal motor. Příští rok se tohoto závodu nezúčastní, protože by opět musel vynechat VC Monaka, což by pro samotnou F1 byla negativní reklama. Místo toho se začne připravovat na 24 hodin Le Mans, který je z celé trojice závodů nejnáročnější.

Jako vhodnou přípravu si Alonso „zvolil“ 24 hodinový závod v Daytoně, kde pojede za tým United Autosport, který založil šéf McLarenu Zak Brown. O vůz se bude dělit s Philem Hansonem a Landem Norrisem (šampion evropské F3), který bude příští rok závodit v F2.

Ve druhém voze pak pojede Paul di Resta a Will Owen. Třetí jméno zatím není známo.

Alonso by si měl poprvé vyzkoušet vůz ještě před koncem letošní sezóny F1. Oficiální test by se pak měl konat 5. – 7. ledna. Samotný závod se pojede 27. a 28. ledna.

Sdílejte na:
Zavřít