VirtualGP: Velké finále sezony proběhne již tuto sobotu!

VirtualGP: Velké finále sezony proběhne již tuto sobotu!

V sobotu nás čeká velké vyvrcholení celého šampionátu, kde se rozhodne, zda se již potřetí stane šampionem Michal Šmídl, nebo mu titul sebere Martin Štefanko. Poslední závod sezony se navíc pojede na legendární Suzuce, která je stálicí v kalendáři. Závodníci se ještě ke všemu utkají na herním veletrhu FOR GAMES.

Přímý přenos Virtual GP můžete sledovat od 11:00 s očekávaným startem závodu před dvanáctou hodinou zde.

Vše, co musí Michal Šmídl udělat pro zisk svého třetího titulu šampiona Virtual GP, je dojet před Štefankem. Na druhé straně Štefanko bude šampionem pokud:

  • Zvítězí
  • Dojede na pódiu, získá nej. kolo a porazí Šmídla alespoň o 1 příčku
  • Mimo pódium musí být minimálně o 2 pozice před Šmídlem
  • Pokud Šmídl zajede NEJ kolo, tak ho musí porazit o 3 pozice
  • Pokud Štefanko bude 8., získá nej. kolo, tak Šmídl musí být nejlépe 10., ale pokud nezíská nej. kolo, tak Šmídl nesmí bodovat a nesmí získat nej. kolo

Případná remíza je ve prospěch Šmídla, který zvítězí na počet vítězství.

Krom bitvy o titul se čeká i tvrdý souboj o čtvrtou pozici v šampionátu mezi Petrem Zoubkem, který má dvobodový náskok Vojtěcha Polesného.

Co se týče soupisky, tak za tým Effective Racing opět nastoupí Karel Baško, Richard Chlad se sice na veletrhu ukáže, ale poté odjíždí do Bratislavy na galavečer FIA CEZ. Ve voze LYNX opět pojede Jan Frajbiš a za tým TP-Link nastoupí Andrej Chlebec.

Co se týče pravidel, závodníci musí během závodu využít alespoň dvě směsi pneumatik. Tvrdá směs pneumatik je pro tento závod zakázaná.

Krátce po startu závodu můžete hlasovat pro Jezdce dne. Během závodu budete opět moci sledovat naši živou mapu. Tipovací soutěž o hodinky Certina byla ukončena a výsledky brzy oznámíme na Facebookové stránce Virtual GP.

Sdílejte na:
Zavřít