Alonso bude v Austinu závodit s přilbou z Indy 500

Alonso bude v Austinu závodit s přilbou z Indy 500

Fernando Alonso v Austinu využije výjimku, která jezdci umožňuje jednou v sezoně závodit s odlišnou helmou. V závodě použije svou přilbu ze závodu Indy 500, který letos jel místo Monaka.

Alonso letos nahradil Velkou cenu Monaka závodem na prestižním americkém závodu Indy 500. Při této příležitosti využil speciální retro design přilby. V závodě na oválu v Indianapolis s touto přilbou bojoval o vítězství, ale skončil předčasně kvůli poruše motoru Honda. Navzdory odstoupení si Alonso získal sympatie fanoušků za velkou louží. Z tohoto důvodu si během Velké ceny USA nasadí právě přilbu z Indy 500.

Přilba projde drobnými kosmetickými změnami. Přibudou jména určitých sponzorů a změní se i závodníkovo číslo. Při závodě Indy 500 závodil s číslem 29, zatímco ve Formuli 1 nastupuje pod číslem 14.

Výběr přilby Alonso potvrdil i příspěvkem na sociální síti Instagram. Má to být poděkování americkým fanouškům za jejich podporu. Má to také být vzdání pocty závodu Indy 500 jako takovému.

Jezdci by celý rok dle pravidel měli závodit s jedním designem přilby, ale můžou využít výjimky pro jeden závod v sezoně. Toto pravidlo vzniklo po sezoně 2011, kdy Sebastian Vettel střídal design přilby téměř při každém závodě.

Sdílejte na:
Zavřít