Kubica dnes testoval s Williamsem na Silverstonu

Kubica dnes testoval s Williamsem na Silverstonu

Podle Williamsu byl Kubicův test úspěšný, ale výsledky nezveřejnil. Testy jsou soukromé a mají rozhodnout, kdo z dvojice Kubica-di Resta je lepší volbou pro případné nahrazení Felipeho Massy.

Robert Kubica nebyl ve Formuli 1 šest a půl roku. Bylo to v důsledku zranění, které utrpěl během lokální italské rally. O poslední volné místo na startovním poli pro příštího roku bojuje s Felipem Massou, Paulem di Restou a možná Pascalem Wehrleinem.

Williams se rozhol, že Roberta Kubicu a Paula di Restu nasadí v soukromých testech. Ty rozhoudnou, který z jezdců je lepší, když ani jeden nejezdí ve formulové sérii. Oba jezdci mají své testy absolvovat v monopostu z roku 2014. V tomto voze testoval před nástupem do Formule 1 i Lance Stroll. Robert Kubica dnes absolvoval svůj první ze svou testů, tentokrát na okruhu Silverstone.

Podle Williamsu byl test úspěšný, ale žádné výsledky neprozradil. Druhý Kubicův test s Williamsem proběhne na maďarském okruhu Hungaroring za týden. Polák na Hungaroringu už letos testoval s letošním vozem Renaultu, tam ale nakonec místo Jolyona Palmera od příštího závodu obsadí Carlos Sainz.

Následující den bude na Hungaroringu jezdit Kubicův rival Paul di Resta. Ten měl tento rok na tomto okruhu menší comeback, když ve voze Williamsu zaskočil za Felipeho Massu, který onemocněl. V monoposte seděl poprvé od roku 2013. V současném voze Williamsu a vozu éry hybridních motorů a lepší aerodynamiky seděl poprvé.

Williams oznámil, že týmového kolegu Lance Strolla pro příští rok oznámí do konce roku. S rozhodnutím tým nespěchá, neboť ví, že mají jediné volné místo, pokud nepočítáme Sauber.

Sdílejte na:
Zavřít