Tohle jsou dvě nejlepší autokamery na trhu. Souhlasíte?

Tohle jsou dvě nejlepší autokamery na trhu. Souhlasíte?

Tento článek byl sepsán ve spolupráci s portálem SmartMag.cz , který vám pomáhá vybírat elektroniku, včetně té automobilové.

DOD LS470W+

Pokud hledáte vůbec tu nejlepší autokameru na trhu, není jiná možnost než nejnovější model značky DOD model LS470W+.

Tahle prémiová kamera natáčí ve FULL HD rozlišení (1920×1080), takže by vám neměl utéct sebemenší detail (to i díky ultra vysoké citlivosti ISO 12800), včetně rozpoznání SPZ jiných vozidel, nápisů či značek.

Může za to i velmi kvalitní senzor Sony EXMOR s novou pokročilou WDR 2.0 technologii, který reaguje lépe na světlo, takže nejen za šera a při nočních vyjížďkách, ale lepšího obrazu se dočkáte i přes den.

Kamera disponuje tzv. rybím okem, kdy snímá obraz ve 150 ° stupních. To vám pomůže snímat i strany vozidla, což se hodí například na přechodech nebo v případě kamerování vozidel na vedlejších silnicích.

Podle nás je výborné pokud kamera disponuje kvalitním GPS senzorem, který dokáže zachytit nejen trasu, ale také třeba rychlost vozidla. DOD LS470W+ má 10x Speed ​​GPS procesor, který zajistí ultra rychlé zjištění pozice i právě i ono sledování rychlosti. Vše je navíc velmi přesné. 

Kamera do auta slouží zejména také k prevenci. Zachycování důležitých okamžiků, díky kterým můžete třeba zjistit, kdo vám poškrábal vozidlo při parkování u obchodu, můžete s ní dokonce vyvrátit vaše dopravní přestupky, nebo dokázat vaši nevinu při dopravní nehodě.

S prvním problémem vám pomůže funkce monitorování během parkování. Jakmile své vozidlo odstavíte, kamera začne automaticky nahrávat v případě, že rozpozná pohyb objektů před kamerou. Pokud tedy například couvá protější vozidlo z parkoviště ven, kamera to zaznamená a v případě, že vás ťukne, budete mít záznam, se kterým se můžete obrátit na příslušené orgány.

G-senzor je zase funkce, která ochrání váš záznam v případě nárazu, prudkého brzdění nebo nenormálního náklonu. Autokamera funguje ve smyčkách, tzn., že stále přemazává nejstarší záznamy. Právě G senzor napomáhá k tomu, že veškeré přemazávání stopne a uchová potřebný záznam.

Kamera má dále tu výhodu, že je certifikována pro použití v celé Evropské Unii a splňuje technické normy pro použití ve vozidlech.

Veškeré nastavení a také prohlížení videí probíhá na 3 palcovém displeji a v češtině.

Kamera dokáže zachytit spolehlivě SPZ i v noci díky světelné cloně f1.6.

Zkrátka a jednoduše, pokud hledáte spolehlivou a prémiovou autokameru, která bude natáčet jak ve dne tak i v noci velmi kvalitní videa a je-li řízení automobilu vaším denních chlebem, sáhněte po DOD LS470W+ a dostane se vám do ruky to nejlepší.

TrueCam A7s Radar Edition

Jako druhou kameru jsme zvolili cenově dostupnější model střední třídy – TrueCam A7s Radar Edition. Porovnávat budeme zejména s předchozím modelem.

Stejně jako DOD i TrueCam A7s natáčí videa ve FULL HD rozlišení (1920×1080), navíc je však možné oproti DOD přepnout do režimu o snímkové frekvenci až 45FPS a rozlišení 2304×1296. Což zajistí ostrý obraz před vámi jedoucích vozidel, včetně SPZ značek, nápisů a třeba i obličejů. Zde ovšem pozor na ochranu osobních údajů. Vyhněte se postování videí s obličeji na sociální sítě.

Stejně jako předchozí model i tato autokamera je vybavena G-senzorem proti nárazu a DPS modulem, který je ovšem asi bohužel nejslabší částí této kamery. Někteří lidé si stěžují na přesnost a jiní na nefunkčnost. Najdou se ovšem i tací, který používají kameru bez problémů.

Ovládat kameru a pouštět si záznamy můžete na 2,7 palcovém displeji, kompletně v češtině. Nechybí ani funkce monitorování během parkování nebo možnost pořizovat během záznamu rychlé a jednoduché 5 Mpx fotografie.

Radar Edition v tomto případě znamená jediné. Detekci rychlostních radarů. Databáze obsahuje 33 tisíc míst v celé Evropě.

Speciální funkcí je také tachometr, který vás informuje o rychlosti, směru jízdy a blížích se zmíněných radarech.

Vše navíc doplňuje chytlavý komentář herce Karla Zimy.

Kamera snímá obraz v 130 stupních a poradí si s natáčením i za zhoršených světelných podmínek nebo ve tmě.

Pokud hledáte vyloženě autokameru, která bude zaznamenávat jízdu a obraz kolem vás, s koupí TrueCam A7s neprohloupíte. Pokud, však očekáváte spolehlivé funkce navíc, jako je snímání trasy a jízdy vozidla na mapě, možná budete lehce zklamáni nepřesnými GPS.

Chcete-li se inspirovat dalšími tipy na autokamery, mrkněte na test kamer do auta na SmartMag.cz nebo si nechte poradit s výběrem dalších produktů na webu Rankito.cz

Sdílejte na:
Zavřít