Do Švýcarska se vrací okruhové závody

Do Švýcarska se vrací okruhové závody

V první polovině června příštího roku se do Švýcarska vrátí okruhové závody po neuvěřitelných šedesáti letech. „Může“ za to Formule E.

Ve Švýcarsku byly zakázány okruhové závody po tragické nehodě během 24 hodin Le Mans v roce 1955, při které zemřelo 84 lidí včetně Pierra Levegha, jehož vůz usmrtil 83 diváků. Alpská země se chtěla podobné tragédii vyhnout.

V roce 2015, ale došlo ke změně, která umožnila konat okruhové závody elektrických vozů. Vůbec první závod se pojede na městském okruhu v Curychu 10. června příštího roku.

Švýcarská ePrix bude zároveň posledním závodem evropské části sezóny, poté se celý „kolotoč“ přesune do Severní Ameriky, kde se pojedou čtyři závody (dva v New Yorku a dva v Montrealu, kde celá sezóna skončí). Ještě předtím se pojede dvojitý závod v Hong Kongu (2. a 3. prosince), Marrákéši (13. ledna), Santiagu (3. února), Mexiku (3. března), São Paulu (17. března), Římě (14. dubna), Paříži (28. dubna) a Berlíně (19. května).

Jsem nadšený, že v další sezóně navštívíme čtyři nové lokace, a že jednou z nich bude i Švýcarsko, kde se nezávodilo šedesát let,“ řekl šéf Formule E Alejandro Agag.

Jaké další závodní série budou mít tu čest jet závod ve Švýcarsku je zatím ve hvězdách.

Sdílejte na:
Zavřít