Robert Kubica má nového manažera: Nica Rosberga

Robert Kubica má nového manažera: Nica Rosberga

Ke Kubicovo manažerovi Alessandru Alunni Bravimu se připojí Nico Rosberg, společně se pokusí polskému závodníkovi zajistit místo v F1 v roce 2018. Nejpravděpodobnější je sedačka ve Williamsu.

Dlouho se mluvilo o tom, že Robert Kubica půjde do Renaultu. Na Hungaroring po Velké ceně Maďarska přilákala poměrně velký počet polských fanoušků Kubicova účast na testech s francouzským týmem.

Kubicův manažer, Alessandro Alunni Bravi, řekl během Velké ceny Itálie, že už není pochyb, že Robert může jezdit v monopostu Formule 1 bez omezení. Nico Rosberg se připojí k Bravimovi, aby pomohl Kubicovi najít místo ve F1.

„Je fantastické spolupracovat s Nicem. Známe se od doby, co jsme byli děcka a on je, a bude, velkou výhodou při mém návratu do F1,“ říká Kubica.

„Robert a Lewis jsou nejrychlejšími jezdci, se kterými jsem kdy závodil. Jsem rád, že jsem se mohl spojit s Robertem na cestě zpátky k závodění ve Formuli 1,“ říká Rosberg.

Volná místa ve F1 jsou prakticky tři. Ve Williamsu, Toro Rosso a Sauberu.

Je velmi nepravděpodobné, že by Toro Rosso Kubicu vzalo, tým již několik let dodržuje hierarchii jezdců, kteří jsou pod taktovkou Red Bullu. Tím pádem zůstane Kvyat a přijde Gasly.

Do Sauberu má jít Charles Leclerc, odchovanec Ferrari, které Švýcarům dodává motory. Je nepravděpodobné, že odejde Ercisson, jehož sponzoři lijí do Sauberu nemalé peníze.

Williamsu by Kubica vyhovoval z hlediska od Martini. To má podmínku, že jeden z jezdců musí být starší 25 let, aby mohl propagovat jejich značku. Kontrakt s Felipem Massou byl navíc dohodnutý jako roční záležitost.

Sdílejte na:
Zavřít