Verstappen věří, že v Singapuru bude mít na pódium

Verstappen věří, že v Singapuru bude mít na pódium

Max Verstappen má od nočního závodu v Singapuru velká očekávání, neboť se jim v minulosti na tamním okruhu dařilo. Mimo jiné prozradil, jak se připravuje na vysoké teploty, které tam panují.

Ačkoliv měl devatenáctiletý Holanďan v Itálii velmi dobrou kvalifikaci, když byl druhým nejrychlejším mužem těsně za Lewisem Hamiltonem, tak musel do nedělního závodu odstartovat ze 13. místa kvůli penalizaci za výměnu komponent v pohonné jednotce od Renaultu. Cílem nakonec projel jako desátý.

Renault se rozhodl nasadit nové komponenty už na Monze, aby z toho vytěžili v následujících závodech v Singapuru, Malajsii a Suzuce, neboť právě na těchto tratích by měl být Red Bull konkurenceschopný.

Verstappen si s ohledem na výsledky z minulých let dává vysoké cíle. Ale přitom nezapomíná na to, že závod na tamní trati nikdy nebyl hračka.

„Jsem rád, že se teď jede do Singapuru, protože je to pokaždé mimořádný víkend. V minulosti jsme tam zažili dobré závody, proto si myslím, že o pödium můžeme bojovat i letos,“ hýří sebevědomím Max. Je mu však jasné, že pódium nezíská zadarmo, proto pilně trénuje: „Pro mě je to nejtěžší závod sezony, neboť se díky skutečnosti, že se jede závod v noci v takovém vedru, dostanete až na samou hranici zatížení. Na tento víkend se připravuji už pár týdnů. Trochu trénuji v sauně, abych nasimuloval vedro. Tak se s tím v Singapuru a Malajsii lépe vyrovnám.“

A co říká na městský okruh Marina Bay? „Trať má opravdu hodně zatáček, proto tam tak rád jezdím. Jako na většině městských okruhů tak i v Singapuru se musíme vyrovnat s vlnitou zemí, která to celé komplikuje,“ připomíná pilot Red Bullu, jenž je aktuálně v šampionátu jezdců na šestém místě.

Sdílejte na:
Zavřít