David Schumacher: Chci závodit ve Formuli 1 pro Mercedes

David Schumacher: Chci závodit ve Formuli 1 pro Mercedes

V rodině Michaela a Ralfa Schumacherových koluje v žilách čistá závodnická krev, čehož jsou živoucím důkazem jejich synové Mick s Davidem. Michaelův syn se ve svých výpovědích zdá být velmi skromný, to se ovšem nedá říct o Davidovi, který si klade už před samotným vstupem do formulového světa opravdu vysoké cíle.

Příjmení Schumacher se v současné době objevuje v médiích zase poměrně často, neboť syn legendárního Schumiho Mick si pomalu ale jistě buduje cestu do královny motorismu. Letos závodí ve Formuli 3 a na nováčka si nevede vůbec špatně. Aktuálně je mezi nováčky na průběžném třetím místě. Mimo to už měl příležitost svézt se ve voze Formule 1, a sice v Belgii v rámci oslav 25. výročí od první Michaelovy výhry v mistrovkém Benettonu z roku 1994 právě na tamním okruhu.

Mick ale není jediný z rodiny Schumacherových, kterému se za volantem daří. Dává o sobě totiž také vědět jeho bratranec, syn Ralfa Schumachera, David. Patnáctiletý závodník je jedním z kandidátů na titul v německém šampionátu motokár a příští rok učiní první krok k dosažení svého cíle – objeví se na soupisce šampionátu Formule 4, ve které bude reprezentovat barvy týmu svého otce.

„Moc se nechci vyjadřovat k tomu, jak daleko to z dlouhodobého hlediska dotáhne, ačkoliv si svůj první test ve Formuli 4 na konci srpna užil. To je nejdůležitější,“ řekl Ralf pro Sport Bild.

V takto útlém věku je to bez debat to nejdůležitější, ale nejde jen o to. Alespoň tedy pro Davida, který má ohledně své budoucnosti jasno: „Každopádně chci do Formule 1. Snad skončím v nějakém velmi dobrém týmu z čela. Rád bych stál ve Formuli 1 na startu s mým bratrancem Mickem.“

Zatímco Mick si nechává dveře otevřené pro jakoukoliv možnost ohledně angažmá ve Formuli 1, tak David to má zcela naopak. „Jsem velkým fanouškem Mercedesu. Nevím proč, ale Ferrari moc rád nemám,“ prozradil synovec sedminásobného mistra světa.

Jejich rodiče se rozhodli je chránit před tlakem zvenčí, proto v dobách, když závodili v motokárách, nevystupovali pod jménem svých slavných otců, ale pod rodným příjmením matek. Podle Davida není jeho příjmení žádnou výhodou.

„Tlak už trochu pociťuji. Právě teď, když už je můj bratranec Mick velmi rychlý, jsou očekávání vyšší. Kvůli tomu jsem jezdil v mých začátcích pod rodným příjmením mé matky, Brinkmann, aby mediální tlak nebyl tak velký“ vysvětluje David. Mick se rovněž na startovní soupisce v motokárách objevoval pod původním příjmením Corinny – Betch.

A kdo je jeho vzorem? „Zcela určitě můj otec. Ale samozřejmě také můj strýc, protože je se sedmi tituly nejúspěšnějším pilotem vůbec. Ale i můj otec byl velmi dobrý. Přesto se nesrovnávám ani s jedním, ale soustředím se na sebe samého,“ uzavřel David.

Posledním společným startem bratrského dua z klanu Schumacherových byla Velká cena Brazílie 2006. Nyní se vydali po stopách svých otců další dva potomci téhož příjmení. Dočkáme v budoucnosti malého ‚déjà vu‘ v podobě souboje bratranců?

Sdílejte na:
Zavřít