Force Indii současný počet motorů na sezónu vyhovuje

Force Indii současný počet motorů na sezónu vyhovuje

Diskuze kolem penalizací za překročení limitního počtu komponent pohonných jednotek pokračuje. Ross Brawn by tyto penalizace zrušil, Christian Horner by je možná nechal, ale chtěl, aby se počet komponent na sezónu zvýšil ze čtyř (od příští sezóny ze tří) na pět a Force Indie by to nechala tak jak to je.

V italské Monze se výsledky kvalifikace a startovní rošt od sebe výrazně lišily. Mohly za to penalizace za překročení limitního počtu komponent pohonných jednotek. Jediný, kdo zůstal na své původní pozici byl Lewis Hamilton, který získal svoji 69. pole position a překonal tak rekord Michaela Schumachera. Force Indii tyto penalizace nevadí.

„Pomáhají nám snížit náklady. Kdyby tyto penalizace nebyly, tak by dodavatelé motorů utráceli mnoho peněz za vývoj a my bychom museli kupovat ty nejnovější specifikace, abychom zůstali konkurenceschopní. Kdybychom měli neomezené množství peněz souhlasil bych Rossem Brawnem o jejich zrušení“ řekl výkonný ředitel Force Indie Otmar Szafnauer.

Ani technický šéf Force Indie Andy Green si nemyslí, že by byly tyto penalizace špatné.

„Zlepšují show. Startovní rošt se promíchá a závod je zajímavější, jelikož se ti rychlejší chtějí co nejdříve probojovat zpátky na čelo a bojovat o stupně vítězů. Řekněte mi, co je na tom špatné. Podle mě nic,“ řekl Green.

Sdílejte na:
Zavřít