Horner: Nemůžeme mít pouze tři motory na sezónu

Horner: Nemůžeme mít pouze tři motory na sezónu

Penalizace za překročení limitního počtu komponent pohonných jednotek budou velmi časté až do konce sezóny. Týmy letos mohly beztrestně nasadit čtyři kusy každé komponenty. Od příští sezóny by se to ale mělo snížit na tři i přes fakt, že bude více závodů.

V Monze dostalo penalizaci za překročení limitního počtu komponent pohonných jednotek mnoho jezdců, a to do konce sezóny zbývá ještě sedm závodů. Dá se tedy očekávat, že penalizací bude přibývat.

Příští rok se můžeme těchto penalizací „dočkat“ dříve, jelikož se plánuje snížení limitního počtu komponent ze čtyř za tři. Šéf Red Bullu Christian Horner z toho nemá dobrý pocit.

Příští rok máme mít více závodů a jen tři motory. To není správná cesta. Na příštím jednání Strategické skupiny si o tom musíme promluvit,“ řekl Horner pro Crash.net

Důvodem tohoto snižování limitního počtu komponent na sezónu je snížení nákladů. Christian Horner s tím však nesouhlasí.

Náklady to nezmenší, jelikož ty motory cestují s námi. Nakonec je stejně musíte nasadit, a ještě za to dostanete penalizaci. Myslím si, že pět motorů na sezónu je optimální počet,“ dodal Horner.

Sdílejte na:
Zavřít