VC Itálie: Hamilton obhájil vítězství a je v čele šampionátu

VC Itálie: Hamilton obhájil vítězství a je v čele šampionátu

Lewis Hamilton se stal prvním jezdcem v této sezoně, který dokázal obhájit své vítězství z předchozího závodu. V závodě zaujal i očekávaný souboj Strolla a Ocona, i když mladíci nebojovali o pódiové umístění, ale jen o páté místo.

Lewis Hamilton si na startu zvládl pokrýt Lance Strolla a o vedení přišel pouze na jedno kolo během pitstopů, kde ho na chvíli nahradil týmový kolega Bottas. Ten po startu si po startu ze čtvrtého místa poradil s Räikkönenem i Oconem a Strollem a propracoval se ke svému týmovému kolegovi dopředu.

Přes mladík se propracoval i třetí Sebastian Vettel, cestou mu překážel i kolega Räikkönen, ten mu ale život nijak extra nekomplikoval. Vettel dnes neztratil pouze vítězství, ale i vedení v šampionátu, ve kterém momentálně na Hamiltona ztrácí tři body.

Vynikající závod měl Daniel Ricciarda, kterému vyšla strategie s jednou zastávkou v boxech po startu na měkké směsi pneumatik. Ricciardo šel do boxů ze třetího místa a vrátil se za Kimiho Räikkönena na pátém, kterého překonal skvělým manévrem v první zatáčce. Australský závodník se do zatáčky z dálky ponořil bez toho, aniž by se soupeře z Ferrari dotkl. V posledních kolech stahoval Sebastiana Vettela na třetím místě, ale nakonec to na pódium nestačilo.

Zatímco Bottas a Vettel se přes Strolla a Ocona dostali lehce, Räikkönenovi to trvalo půlku závodu. Práci se Strollem mu navíc zlehčila špatná zastávka u Williamsu.

Bitva na šesté až deváté pozici vypukla mezi Williamsem a Force Indií. Ocon získal pozici na úkor Strolla hned po startu a poté, co se před ně dostali rychlejší piloti, měl za sebou oba vozy Williamsu. Nakonec Ocon Williamsům ujel a Stroll se musel bránit až do cíle Massovi. Navíc se na ně zezadu dotáhl Perez, s kterým měl Massa hodně práce, aby ho udržel za sebou.

Nejlepší desítku uzavřel Max Verstappen, který po startu a kontaktu s Massou vyvázl s defektem pravé přední pneumatiky a následný pitstop ho odsunul na poslední místo, aby mohl začít vše odznovu.

V závodě zaujal i souboj Fernanda Alonsa a Jolyona Palmera. Jezdec Renaultu si při souboji zkrátil šikanu a získal výhodu, za což Alonso požadoval trest. Palmer dostal penalizaci +5 sekund, ale nakonec musel ze závodu úplně odstoupit kvůli poruše.

Pozice Pilot Tým Ztráta Body
1    Lewis Hamilton Mercedes   25
2    Valtteri Bottas Mercedes 4.471 18
3    Sebastian Vettel Ferrari 36.317 15
4    Daniel Ricciardo Red Bull 40.335 12
5    Kimi Raikkonen Ferrari 60.082 10
6    Esteban Ocon Force India 71.528 8
7    Lance Stroll Williams 74.156 6
8    Felipe Massa Williams 74.834 4
9    Sergio Perez Force India 75.276 2
10    Max Verstappen Red Bull 1 Lap 1
11    Kevin Magnussen Haas 1 Lap 0
12    Daniil Kvyat Toro Rosso 1 Lap 0
13    Nico Hulkenberg Renault 1 Lap 0
14    Carlos Sainz Toro Rosso 1 Lap 0
15    Romain Grosjean Haas 1 Lap 0
16    Pascal Wehrlein Sauber 2 Laps 0
17    Fernando Alonso McLaren DNF 0
18    Marcus Ericsson Sauber DNF 0
19    Stoffel Vandoorne McLaren DNF 0
20    Jolyon Palmer Renault DNF 0
Sdílejte na:
Zavřít