Zamíří Alonso do Williamsu? Paddockem F1 se šíří nová spekulace

Zamíří Alonso do Williamsu? Paddockem F1 se šíří nová spekulace

Svět formule 1 dlouho řešil, co bude s Kimim Räikkönenem v příští sezóně. Před pár dny se to však dozvěděl a na řadu tak přišel Fernando Alonso.

Ferrari zavírá brány! Před VC Belgie potvrdilo Kimiho Räikkönena i pro příští sezónu a očekává se, že v následujících týdnech potvrdí i Sebastiana Vettela.

Situace u Mercedesu vypadá dost podobně. Lewis Hamilton má smlouvu, i když víme, jak „lehce“ se z ní může vyvléknout. Valtteri Bottas sice smlouvu nemá, ale Mercedes je s ním spokojený, takže se dá očekávat, že mu smlouvu prodlouží.

Potencionální místo by se mohlo objevit u Renaultu, pokud Jolyon Palmer odejde. Jenže o tuto sedačku by musel dvojnásobný mistr světa svést „souboj“ s Robertem Kubicou, který se do světa formule 1 po několikaleté přestávce vrátil.

Alonsovi tak zbyly pouze dvě možnosti. První možností je setrvání u McLarenu a druhou odchod do IndyCar. Nyní se ale objevila i třetí možnost, kterou je odchod do Williamsu, kde údajně mají o španělského pilota zájem nebo spíše jejich hlavní sponzor Martini. S informací přišel Auto Motor und Sport.

Alonso už není nejmladší, což hraje Martini do karet. Potřebuje totiž někoho staršího, kdo by propagoval jejich produkty. Za Alonsa se má navíc přimlouvat i otec Lance Strolla Lawrence, který v něm vidí příležitost pro svého syna něco se přiučit.

Do Williamsu navíc nedávno přišel Paddy Lowe, který by mohl formu britské stáje pozvednout.

Sdílejte na:
Zavřít