Charles Leclerc dělá vše, co může, aby se mu splnil sen o F1

Charles Leclerc dělá vše, co může, aby se mu splnil sen o F1

Mladík Charles Leclerc tvrdí, že dělá vše, co je v jeho silách, aby si dosáhl svých ambicí závodit pro Ferrari ve Formuli 1. Byl by to pro něj „splněný sen“.

Monacký pilot momentálně dominuje sérii Formule 2, přičemž vyrovnal rekord šest pole-position v řadě s pěti vítězstvími. V šampionátu má momentálně náskok padesát bodů.

Leclerc je členem Ferrari Driver Academy, díky čemuž letos už ochutnal letošní vozy Formule 1 při nedávném testu v Maďarsku. Tam s rudým vozem obsadil první místo s nejrychlejším časem. Nicméně říká, že extra pozornost médií nezvyšuje tlak, aby vyhrál titul ve Formuli 2 ve svém prvním roce.

„To, že vidím své jméno v médiích více často ve spojení s Formulí 1 a Ferrari je hezké, ale necítím se být více pod tlakem,“ řekl devatenáctiletý závodník pro stránky Formule 1.

„Momentálně se soustředím na své závodění s Premou [tým Formule 2, pro který závodí] a nechávám ostatní, aby mysleli na mojí budoucnost.“

Nicméně stále má v mysli Formuli 1 a snaží se oslnit a trvá na tom, že dělá vše, co může, aby si zajistil v královně motosportu místo. Aktuální drby ho spojují se sedačkou Sauberu pro příští rok. Pohání to hlavně fakt, že švýcarský tým se nedávno dohodl na prodloužení spolupráce s Ferrari.

„Nikdy neuplyne den, abych nemyslel na to, čeho chci dosáhnout a vždy dávám 100%, abych se tam dostal. Formule 1 je můj sen a cíl a dělám vše pro to, aby se to uskutečnilo. Závodit se Scuderií by bylo realizací toho snu. Ale pro teď se musím soustředit na vítězství v F2 a během dalších měsíců tomu budu dávat vše. Jestli neuspěji, pak se o moc dále neposunu.“

Sdílejte na:
Zavřít