Rána z čistého nebe! Lewis Hamilton mění převodovku

Rána z čistého nebe! Lewis Hamilton mění převodovku

Zpráva to není zcela nová! Mercedes o této skutečnosti věděl už několik dní nazpět, ale teprve dnes večer se tato informace dostala do médií. Německá stáj při tomto oznámení potvrdila, že tato výměna nemá nic společného s incidentem mezi Hamiltonem a Vettelem v Baku.

Každá převodovka má vydržet šest závodů. Pokud se tak nestane dostane daný pilot penalizaci ztráty 5 míst na startu dané velké ceny. A to je přesně případ Lewise Hamiltona, který je velkým favoritem nejen na vítězství v Rakousku, ale i celého šampionátu.

Na druhou stranu to znamená, že celá sezóna bude ještě dramatičtější, než doposud byla, jelikož už nyní víme, že v jednom závodě budou penalizováni i piloti Ferrari za překročení maximálního počtu komponent pohonné jednotky.

Tato předčasná výměna převodovky na voze Lewise Hamiltona tedy může smazat potencionální výhodu Mercedesu jak v šampionátu jezdců, tak i v Poháru konstruktérů.

Na téma těchto mechanických penalizací se před pár dny vyjádřil bývalý pilot formule 1 Mark Webber.

Jezdec s těmito penalizacemi nemůže nic dělat,“ řekl Webber.

Kvůli těmto penalizacím někteří fanoušci nesledují kvalifikaci, protože startovní rošt je před závodem jiný, než byl po kvalifikaci. Světlá stránka těchto penalizací je ta, že závod potom může být atraktivnější,“ dodal Webber.

Sdílejte na:
Zavřít