Na začátku srpna se objeví ve vybraných kinech dokument o Williamsu!

Na začátku srpna se objeví ve vybraných kinech dokument o Williamsu!

Fanoušci Formule 1 se dočkají v létě nového dokumentu, tentokrát o tradiční stáji z Grove. Film vznikl pod taktovkou režiséra Morana Matthewse, jenž je držitelem ocenění „Nejlepší režie“ udělovaného Britskou akademií filmového a televizního umění.

Jako předloha filmu posloužila kniha paní Virginie Williamsové, jež vyšla v roce 1991 pod názvem A Different Kind of Life – snímek bude reflektovat příběh týmu Williams od samotného zrodu až po současnost.

„Doufám, že si fanoušci film užijí, tak jako já jsem si užil být součástí motorsportu,“ okomentoval Sir Frank Williams, jemuž se bude věnovat velká část filmu. „Jsem rád, že jak lidé v pozadí týmu, tak moje rodina, jsou zobrazeni coby praví hrdinové tohoto příběhu.“

Dcera pětasedmdesátiletého Brita a šéfka stáje Claire Williamsová prozrazuje, že bude ve filmu odhaleno i soukromí její rodiny: „Tento film je legendou o dvou velkých láskách mého otce. Všichni ví o Frankově vášni k motorsportu, avšak ne všichni znají pozoruhodný příběh manželství mých rodičů, a jak tyto dvě věci společně fungovaly během vzestupů a pádů týmu.“

Williamsovou těší, že ve snímku je zmínka o tom, jakým způsobem byla do týmu zapojena její matka, která má na úspěších týmu také nemalý podíl, neboť dokázala skloubit rodinný život a práci dohromady.

V dokumentu uslyšíme rozhovor se Sirem Patrickem Headem, Sirem Jackie Stewartem, Nigelem Mansellem a Nelsonem Piquetem. Dále se můžeme těšit na doposud nezveřejněné záznamy pojednávající o tom, co se doopravdy dělo za zavřenými dveřmi.

Ve středu 2. srpna bude Williams celostátně vysílat předpremiéru zahrnující rozhovor s Claire Williamsovou, Morganem Matthewsem a dalšími speciálními hosty.

Premiéra dokumentu ve vybraných kinech a na platformě Curzon Home Cinema je naplánovaná na 4. srpna a na DVD a Blu-ray vyjde dokument o deset dní později, tedy 14. srpna.

„Chtěla bych poděkovat našemu partnerovi Martini, který sdílí naší vizi o osvojení si radosti ze závodění, a těm, kteří tento film natočili,“ řekla Williamsová, která doufá, že tento příběh nebojácného muže, který si šel za svým snem, chytí diváky za srdce a rovněž bude inspirací pro jejich fanoušky.

Na závěr dodala: „Koneckonců oni (fanoušci) jsou těmi, kteří Formuli 1 udělali tím, čím je, a to je něco, co Williams nikdy nezapomene. Toto je skutečný příběh jejich týmu.“

Sdílejte na:
Zavřít