Monisha Kaltenbornová končí u Sauberu

Monisha Kaltenbornová končí u Sauberu

Během včerejška se objevily spekulace, že Monisha Kaltenbornová už není šéfkou Sauberu. Švýcarský tým to potvrdil v pozdních nočních hodinách. Otázkou však zůstává, kdo bude jeho novým šéfem.

Kolotoč formule 1 se vrací do ázerbájdžánského Baku, ovšem bez dnes již bývalé šéfky Sauberu Monishy Kaltenbornové, která po vzájemné dohodě se společností Longbow Finance SA s okamžitou platností opustila tým Sauber a také celou formuli 1. Důvodem mají být rozdílné názory o budoucnosti týmu a celé společnosti. Tým při této příležitosti poděkoval Kaltenbornové za všechno, co pro tým udělala.

Objevily se také spekulace, že majitelé týmu chtěli zvýhodňovat Marcuse Ericssona, což měl být také důvod, proč Kaltenbornová skončila. Samotná bývalá šéfka Sauberu s tím však nesouhlasí a tým Sauber označil tyto spekulace za nepravdivé.

Tyto spekulace jsou v rozporu s naším závazkem o spravedlivé soutěži. Tyto informace nepoškozují pouze Marcuse Ericssona a Pascala Wehrleina, ale také všechny naše zaměstnance.

Švýcarský tým Sauber letos jezdí s rok starou pohonnou jednotkou Ferrari a momentálně mu patří 9. místo v Poháru konstruktérů. Zatím bodoval pouze jednou, a to konkrétně ve Španělsku zásluhou Pascala Wehrleina.

Nyní je tento tým bez šéfa, což by se ale mělo brzy změnit. Podle Motorsport.com měl být novým šéfem švýcarském stáje bývalý šéf HRT Colin Kolles, který mimo jiné působil i v Jordanu, Spykeru a Force Indie. Ovšem s tím, jak se situace vyvíjí to spíše vypadá, že novým šéfem Sauberu bude někdo jiný.

Sdílejte na:
Zavřít