Velký upgrade pohonné jednotky Renault letos nebude

Velký upgrade pohonné jednotky Renault letos nebude

Asi každý by si přál, aby Red Bull bojoval společně s Mercedes a Ferrari o titul. K tomu je potřeba mít dobré šasi a také výkonnou, a hlavně spolehlivou pohonnou jednotku. Red Bullu však druhá jmenovaná věc chybí.

Před měsícem začala evropská část sezóny a všechny týmy a také dodavatelé pohonných jednotek se snažili nasadit velká vylepšení. Totéž měl v plánu i Renault jako dodavatel. Nakonec z toho sešlo a žádného velkého vylepšení se letos nedočkáme.

Red Bull by ho přitom potřeboval jako sůl. V Kanadě prohlásil, že velké vylepšení přijde v Baku. Generální ředitel Renaultu Cyril Abiteboul to však dnes odmítl.

„Vylepšení nasazuje trvale. V každém závodě máme nějaké malé vylepšení. Vloni jsme přišli s velkým vylepšením, což mělo obrovský dopad. Nemůže to však opakovat každý rok,“ řekl Abiteboul pro F1.com.

Christian Horner již dříve uvedl, že každý týden chodí do kostela, kde se modlí za co nejrychlejší nasazení nějakého velkého vylepšení pohonné jednotky ze strany Renaultu.

Abiteboul ale řekl, že Renault nemá kouzelnou hůlku, a že neumí čarovat.

„Neumíme čarovat! Žádný velký výkonnostní skok ze závodu na závod nepřijde. Pokud bychom letos nasadili nějaké velké vylepšení, měli bychom problémy se spolehlivostí, takže tato sezóna se nese ve znamení malých vylepšení.“

„Další velké vylepšení přijde až v roce 2018, kdy nasadíme zcela nový koncept naší pohonné jednotky,“ dodal Abiteboul.

Sdílejte na:
Zavřít