Antonio Giovinazzi se vrací do F1

Antonio Giovinazzi se vrací do F1

Antonio Giovinazzi se po několika měsících vrací do formule 1. S týmem Haas se účastní sedmi pátečních tréninků.

Italský jezdec Antonio Giovinazzi si odbyl svůj debut ve formuli 1 letos v australském Melbourne, kde nahrazoval zraněného Pascala Wehrleina.

Jeho účinkování ve formuli 1 pokračovalo i v Číně, kde se mu už tolik nedařilo. V závěru první části kvalifikace havaroval na startovní/cílové rovince a totéž se mu „povedlo“ i v závodě.

Americký tým Haas dnes oznámil, že Antonio Giovinazzi dostane sedm příležitostí se opět ukázat. Na trati ho však uvidíme vždy pouze během 1. tréninku na danou velkou cenu. Poprvé se tak stane v rámci VC Velké Británie.

23letého Itala pak ještě uvidíme v Maďarsku, Itálii, Malajsii, Mexiku, Brazílii a v Abu Dhabi.

Giovinazzi bude pokaždé nahrazovat Kevina Magnussena. Výjimkou bude VC Mexika, kde nahradí Romaina Grosjeana.

„Jsou to pro mě velké příležitosti! Jsem hrdý na to, že můžu spolupracovat s týmem Haas F1,“ řekl Giovinazzi.

„Být třetím jezdcem Ferrari je samozřejmě skvělé! Jsem rád, že mi dávají další příležitosti se opět ukázat. Vezmu to, co jsem se naučil na simulátoru a začnu to uplatňovat ve skutečných závodních podmínkách.“

„Jsem hrdý na to, že ve mně Ferrari a Haas věří,“ uzavřel Giovinazzi.

Gunther Steiner dodal: „Antonio získal u Sauberu dobrou zkušenost s formulí 1. Nyní je naším úkolem, aby se mohl i nadále vyvíjet. Ve formuli 2 (dříve GP2) jezdil velmi dobře a my jsme rádi, že mu můžeme poskytnout další příležitosti se prosadit.“

Sdílejte na:
Zavřít