McLaren popřel spekulace o tom, že by se Buttonovi v Monaku nechtělo závodit

McLaren popřel spekulace o tom, že by se Buttonovi v Monaku nechtělo závodit

Button má během závodního víkendu v Monaku nahradit bývalého týmového kolegu Alonsa v kokpitu Mclarenu, který bude startovat v Indy 500. Mark Webber před nedávnem řekl, že se Buttonovi závodit nechce, ale vedení McLarenu celou situaci vidí jinak.

Fakt, že Jenson Button nahradí Fernanda Alonsa během závodního víkendu v Monaku, je už notoricky známá věc. Kolují ale jisté spekulace o tom, zda Button opravdu chce závodit a jak je na záskok za Alonsa připravený. Mark Webber se nedávno nechal slyšet, že se podle jeho názoru Buttonovi závodit nechce. Provozní ředitel McLaren Technology Group Jonathan Neale Webberovu spekulaci popřel.

„Myslím, že Jenson věnuje přípravě spoustu času. Byl několikrát na simulátoru a jedná se jen o jeden okruh. Seznámil se s autem, pneumatikami, pohonnou jednotkou, vyvážením i brzdným výkonem,“ řekl Neale.

Button kroužil v monopostu F1 na okruhu naposledy během GP Abú Dhabi v loňském roce, po které ukončil svou aktivní kariéru závodního pilota F1. S letošním vozem zatím nemá vůbec žádné zkušenosti a nabízí se tedy otázka, zda ho týmový kolega Vandoorne porazí? Naopak pro Buttona může hrát důležitou roli samotná trať v Monaku, kde má podíl umění jezdce vždy vyšší váhu než na jiných okruzích. Samotný Button je bývalým mistrem světa a tím se nestal v roce 2009 jen tak náhodou.

„Nejsem závodním jezdcem, takže nevím, ale myslím si, že to bude v pořádku. Podle mého názoru Stoffel možná doufá, že bude mít Button nějaké problémy, protože by nebylo hezké, kdyby Stoffela při svém návratu jednoduše porazil,“ zavtipkoval Neale.

Sdílejte na:
Zavřít