Force India na nás nemá, myslí si Horner

Force India na nás nemá, myslí si Horner

Podle tabulky obou šampionátů to skoro vypadá, že Force India letos soupeří s Red Bullem o třetí místo mezi týmy. Šéf týmu Red Bull je ale zásadně proti a vysvětluje celou situaci po svém.

Force India je posledním týmem, který dokázal v této sezoně získat bodovaná umístění v každém závodě s oběma vozy. Stabilní výsledky týmu jsou proto hlavní předností, která jejím soupeřům chybí. Dokonce i nováček Esteban Ocon se poměrně rychle adaptoval a po třech umístěních na desáté pozici v prvních třech závodech si následně v Rusku dojel pro sedmé a ve Španělsku pro páté místo v cíli. Jeho mnohem zkušenější týmový kolega Sergio Pérez sice přivezl téměř dvojnásobek bodů, ale je nutné dodat, že Pérez je s Force Indií už několik sezon.

Red Bull sice dokázal získat ve Španělsku své první stupně vítězů v sezoně zásluhou Ricciarda, jenže nechybělo moc a vítězný Hamilton by ho předjel o kolo. Vozy stáje z Milton Keynes letos trápí poměrně vysoká nespolehlivost a na samotné čelo pole tvořené Mercedesem a Ferrari také ztrácí několik desetin.

„V posledních třech závodech jsme dojeli vždy jen s jedním autem. Force India odvádí z hlediska spolehlivosti skvělou práci. Co se ale rychlosti týče, máme na ně stále výrazný náskok. Force India umí vytěžit maximum z šancí, které se jí naskytnou. Myslím, že je mezi našimi týmy ještě velký rozdíl,“ komentoval šéf Red Bullu aktuální situaci.

Provozní ředitel Force Indie se slovy Hornera souhlasí.

„Po čtvrtině sezony na ně ztrácíme jen 19 bodů. Není to nepřekonatelná ztráta, ale potřebovali bychom na dohnání Red Bullu rychlejší auto. Oni jsou zkrátka rychlejší než my, proto nás porazí. Pokud nezrychlíme, tak prakticky nemáme šanci je porazit,“ prohlásil Otmar Szafnauer z Force Indie.

Sdílejte na:
Zavřít