VirtualGP: Velká Británie – Speciální závod pro Thrustmaster Virtual GP

VirtualGP: Velká Británie – Speciální závod pro Thrustmaster Virtual GP

Další závod v kalendáři Virtual GP bude velmi speciální. Šampionát zamíří na legendární okruh Silverstone ve Velké Británii a ve studiu s námi budeme mít zajímavého hosta.

Velkou zvláštností bude, že poprvé v historii Virtual GP bude závod vysílán živě s anglickým komentářem. O ten se postará náš komentátor Matthew Gallagher, možná lépe známý pod svým online aliasem xMattyG, který nás navštíví jménem populární stránky WTF1.

Matt bude ve studiu VGP závod komentovat a stream bude vysílán přes Facebook WTF1. K dispozici samozřejmě jako vždy bude i stream na YouTube, kde krom závodu bude k vidění i kvalifikace, ta ovšem bude s českým komentářem.

Stream začíná ve 13:00 místního času a ve 12:00 ve Spojeném království. Start závodu už s Mattem za mikrofonem je naplánovaný na 14:00 místního času a 13:00 ve Spojeném království.

S Mattem jsme před závodním víkendem prohodili pár slov.

Thrustmaster Virtual GP: „Jak se těšíš na návštěvu studia Virtual GP s WTF1?“

Matt: „Jsem opravdu nadšený z toho, že navštívím Českou republiku a uvidím, jak pracujete ve Virtual GP! Jak už mé komentáře můžou naznačit, jsem velmi vášnivý, co se týče e-sportů, a nemůžu se dočkat, až o tom všem udělám video!“

TMVGP: „Co si myslíš o projektu a o dosavadní sezoně?“

Matt: „Projekt je to úžasný, líbí se mi, jak Virtual GP dostane všechny piloty do studia, aby spolu při závodech sdíleli místnost, hodně to přidá celé té atmosféře a intenzitě! Jako komentátor/fanoušek bych byl rád, kdyby se do boje o vítězství zapojilo více pilotů, ale jsem velmi zvědavý na to, jestli Šmídl bude muset své vedení bránit před comebackem Štefanka!“

Do už šestého závodu ročníku jde ve vedení Michal Šmídl, který vyhrál čtyři z předchozích pěti závodů. Na druhým Martinem Štefankem už má značný náskok.

Ve zbytku poli nás čeká několik změn ve složení týmů. Daniel Liščák se opět objeví za volantem vozu TP-Link místo Andreje Chlebce, se kterým pro tuto sezonu sdílí sedačku. Pro Liščáka to ale v sobotu nebude jediná sranda, protože hned po ukončení závodu odjíždí, aby mohl nastoupit do 24 hodinového vytrvalostního závodu na motokárách.

Další změna se odehraje v týmu Effective Racing, kvůli absenci Richarda Chlada. Místo něj tým povolal zkušeného Karla Baška, který už se letos objevil jako náhradník místo zraněného Michala Blažka v týmu BenQ. Tam ve dvou závodech dokázal vybojovat jedenácté a desáté místo.

Dokáže Šmídl na Silverstone získat páté vítězství ze šesti? Dokáže ho Štefanko a další zastavit? Zkuste to odhadnout v naší tipovací soutěži. Tipujte správně a máte šanci vyhrát luxusní švýcarské hodinky od Certiny. Jak se zapojit? Registrujte se na naší stránce a poté hádejte výsledky jednotlivých závodů. Soutěžící s nejvíce body na konci sezony vyhraje cenu. Pravidla jsou jednoduchá. Máte čas do desíti minut před sobotním tréninkem na závod, abyste své tipy poslali – to znamená 12:00. Můžete tipovat první tři piloty v cíli, kdo získá pole-position a jestli se při závodě objeví Safety Car. Se startem závodu také začíná naše anketa Jezdec dne.

Sdílejte na:
Zavřít