Vettel si přeje, aby se do boje konstruktérů přidal i Red Bull

Vettel si přeje, aby se do boje konstruktérů přidal i Red Bull

Současný lídr šampionátu Sebastian Vettel doufá, že se do bojů o šampionát co nejdříve zapojí i jeho dřívější tým Red Bull, aby z toho byl souboj tří týmů.

V prvních čtyřech závodech se duo Red Bullu Daniel Ricciardo a Max Verstappen moc neukázalo a nedokázalo zatopit Mercedesu a Ferrari, z nichž zatím každý má dvě vítězství. Nejlepší výsledek Red Bullu zatím zaznamenal Max Verstappen třetím místem v Číně.

Vettel, který s Red Bullem vyhrál čtyři tituly mistra světa v letech 2010 a 2013, si je jistý tím, že se dokáží zlepšit a dotáhnout se na pravidelné boje o vítězství. Zvláště když se během příštího závodního víkendu v Barceloně chystají představit velký upgrade svého vozu, takzvanou „B specifikaci.

„Myslím, že to mezi námi a Mercedesem bude těsný boj, ale věřím, že Red Bull také ještě najde nějakou rychlost,“ řekl Vettel v rozhovoru pro Autosport po Velké ceně Ruska, kde navýšil svůj náskok v šampionátu na druhého Hamiltona na 13 bodů.

„Ohledně očekávaného upgradu Red Bullu už se toho hodně řeklo. Jsou silným týmem a ví, jak  postavit rychlé auto, takže očekávám, že je to spíše jenom otázka času. Ale čím dříve to bude, tím více vzrušující to pro nás bude.“

Vettel není jediným, který doufá ve zrychlení Red Bullu. Hamilton taktéž věří, že by to pro sport bylo dobré.

„Doufám, že Red Bull se během sezony dokáže zlepšit, protože si myslím, že třetí prvek v tomto boji by byl ještě více vzrušující,“ řekl trojnásobný britský mistr světa.

Sdílejte na:
Zavřít