Vettel v roce 2018 do Mercedesu? Pro Rosberga absolutně reálný scénář

Vettel v roce 2018 do Mercedesu? Pro Rosberga absolutně reálný scénář

Sebastian Vettel od příští sezóny týmovým kolegou Lewis Hamiltona? Pro úřadujícího mistra světa Nica Rosberga je to reálný scénář. Již letos by volil někoho jiného za svého nástupce, ale rozhodnutí Mercedesu zcela chápe.

Valtteri Bottas má s Mercedesem podepsanou pouze jednoletou smlouvu, tudíž se může teoreticky stát, že pokud se Fin neosvědčí, tak německá stáj bude hledat nového kolegu Lewise Hamiltona – v případě, že by se právě Brit nerozhodl ukončit svou kariéru, což se ale jeví jako velmi málo pravděpodobné.

Ohledně tohoto tématu má Rosberg jasno, a sice jako možného nástupce Bottase vidí Sebastiana Vettela: „Jeho smlouva s Ferrari končí tento rok a pro Mercedes by to bylo smysluplné řešení. Určitě budou probíhat jednání.“

Ale měl by vůbec Vettel zájem? Pokud nezaznamená ve své třetí sezóně u Maranellských nějaké pokroky, tak by se mohl pochopitelně poohlížet po novém místě, protože již loni na něm byla vidět značná frustrace.

Jenže nejen Vettelovi končí smlouva, do seznamu kandidátů přibude ještě Fernando Alonso, kterého by Rosberg býval posadil do stříbrného šípu již letos.

„Jakožto náruživý fanoušek Formule 1 by si člověk nemohl přát nic lepšího,“ vysvětlil v rozhovoru pro italské noviny La Repubblica důvod, proč by angažoval zrovna Španěla.“Alonso proti Hamiltonovi, deset let poté – byla by to jedinečná show. Ale chápu, že Mercedesu dávalo větší smysl řešení s Bottasem.“

Jednatřicetiletý rodák z Wiesbadenu se konečně bude moci věnovat také tomu, co měl dříve jakožto jezdec Mercedesu zakázáno, a sice lyžování.

„Naprosto banální věci. Chci lyžovat, což mi moje smlouva zakazovala. A budu chodit na hodiny kytary,“ prozradil své další plány do budoucnosti šampión F1 roku 2016.

Sdílejte na:
Zavřít